Hotdogs med sennepskogte æbler og smørbagte løg

Antal: 7 stk

Hotdogbrød

25 g gær

½ dl lunken vand

25 g smør

2 ½ dl mælk

1 tsk salt

200 g fuldkornsmel eller alm. hvedemel

300 g hvedemel.

Pensling: mælk eller vand

7 tsk. Sennep

7 stk. brune pølser

Tilbehør

350 gr. Æbler

1 dl sukker

½ dl eddike

Salt, peber

200 g alm. Løg – skivet skåret

200 g rødløg – skiveskåret

20 g smør

½ bdt. Purløg

Fremgangsmåde

Rør gæren ud i det lunkne vand. Smelt smørret. Hæld det kolde mælk og det smeltede smør sammen, og tilsæt det i gæret og vandet.  Tilsæt resten af ingredienserne (hold igen med melet). Når dejen er blød og lind, og ikke klistre mere, så stilles det til hævning i ca. 45 min.

Del hotdogsbrøds-dejen efter hævning i 7 lige store dele. Tril dem til lange pølser. Smør sennep på pølserne, og sno dejen rundt om dem. Luk ikke dejen til – pølsen må gerne være synlig. Lad dem hæve 30 min. Og bag dem ved 190 grader i ca. 20 min.

Kog æbler, sukker, eddike og resten af senneppen sammen i ca. 15 min ved god varme. Smag til med salt og peber. Bred løgene ud på en bageplade og fordel smørret i små stykker oven på. Bag løgene ved 225 grader i ca. 10 min, til de er møre og gyldne. Drys med purløg.

Server de sennepskogte æbler og løgene til hotdogsene.

Written By
More from Julie Skals

Frys dine pasteuriserede æg

Ofte skal man ikke bruge hele pakken af pasteuriserede æg (blommer eller...
Read More

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *