Hotdogs med sennepskogte æbler og smørbagte løg

Antal: 7 stk

Hotdogbrød

25 g gær

½ dl lunken vand

25 g smør

2 ½ dl mælk

1 tsk salt

200 g fuldkornsmel eller alm. hvedemel

300 g hvedemel.

Pensling: mælk eller vand

7 tsk. Sennep

7 stk. brune pølser

Tilbehør

350 gr. Æbler

1 dl sukker

½ dl eddike

Salt, peber

200 g alm. Løg – skivet skåret

200 g rødløg – skiveskåret

20 g smør

½ bdt. Purløg

Fremgangsmåde

Rør gæren ud i det lunkne vand. Smelt smørret. Hæld det kolde mælk og det smeltede smør sammen, og tilsæt det i gæret og vandet.  Tilsæt resten af ingredienserne (hold igen med melet). Når dejen er blød og lind, og ikke klistre mere, så stilles det til hævning i ca. 45 min.

Del hotdogsbrøds-dejen efter hævning i 7 lige store dele. Tril dem til lange pølser. Smør sennep på pølserne, og sno dejen rundt om dem. Luk ikke dejen til – pølsen må gerne være synlig. Lad dem hæve 30 min. Og bag dem ved 190 grader i ca. 20 min.

Kog æbler, sukker, eddike og resten af senneppen sammen i ca. 15 min ved god varme. Smag til med salt og peber. Bred løgene ud på en bageplade og fordel smørret i små stykker oven på. Bag løgene ved 225 grader i ca. 10 min, til de er møre og gyldne. Drys med purløg.

Server de sennepskogte æbler og løgene til hotdogsene.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *