Lækker og saftig græskarkage.
Ingredienser:
Kage:
200 g brun farin
3/4 dl rapsolie
3 æg
200 g hvedemel
1 tsk natron
2 tsk stødt kanel
1/2 tsk fint salt
200 g revet græskarkød
75 g rosiner
Frosting:
75 g flødeost
125 g flormelis
20 g blødt smør
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 175 grader.
Pisk brun farin og olie godt sammen. Pisk æggene i – en ad gangen. Bland i en anden skål; hvedemel, natron, kanel og salt. Rør mel-blandingen sammen med æg og olie. Vend rosiner og det revne græskarkød i. Læg et stort stykke bagepapir ned i en almindelig størrelse springform (25 cm). Hæld dejen deri. Bag kagen ved 175 grader i ca.35 min. Tjek med en kniv om kagen er bagt. Slipper kniven op ad kagen uden at der er dej på, så er kagen færdig. Lad kagen afkøle, inden du putter smører frosting på – ellers løber det af!
Frosting:
Pisk alle ingredienserne; flødeost, flormelis og smør sammen med en elpisker. Smør på den afkølede kage.
Hej
Tak for en skøn opskrift. Den kage smagte virkelig dejligt.
Jeg havde dog lidt udfordringer med bagetiden, som jeg maatte forlænge flere gange til ialt ca 1 time. Har der mon sneget sig en sætternisse ind?
Mange hilsner
Helle