Græskar

Så er det ved at være tid for græskar! De er dekorative, de kan tørres, de kan gemmes og ikke mindst så kan man lave fantastiske retter af dem. Græskaren er faktisk ikke en grøntsag, men et bær – verdens største bær.

Der findes 3 slags græskar, som kan gemmes:

  • Vintergræskar, som også er spisegræskar: ex. Hokkaido eller Buttercup
  • Halloweengræskar (pumpkins), som også kan spises.
  • Pyntegræskar, kun velegnet til pynt.

Husk at de mest dekorative græskar sjældent er de bedste til at spise.

Tørring af græskar:

Tør dine græskar tæt ved varmerør, på loftet, i kælderen eller et andet lunt sted. Hold øje med stænglen, er den ved at rådne, så er græskaren fortabt! Når stænglen er tørret ud, så er græskaren tør og klar til lidt koldere opbevaring (ved ca. 12 grader).

Opbevaring af græskar:

Lad aldrig græskar stå direkte på gulvet/jorden. Læg evt. lidt halm eller andet under dem. Græskar skal opbevares tørt og køligt (ved ca. 12 grader). Hver opmærksom på at temperaturen ikke må komme under 10 grader. Opbevares de rigtigt, så kan de holde sig op til flere måneder (ex. Hokkaido op til 12 måneder)

Written By
More from Julie Skals

Strygejernsvand

Når du bruger vand under strygning – enten i strygejernet eller i...
Read More

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *