Fordi vi elsker Pariserbøf!

Smagte min første pariserbøf i en alder af 26 år. Det var dog ikke første gang at jeg havde lavet en; det havde jeg gjort omkring 267 gange på mit tidligere studiejob. Lysten til at skulle stikke min gaffel i en gennemstegt bøf, dækket af konseverede grøntsager og så efterfølgende hælde et råt æg udover, var bare aldrig kommet til mig. Den dag i dag tænker jeg tilbage på alle de pariserbøffer, som min smagsløg er gået glip af og mit madhjerte bløder… En ret, som i den grad berører alle smagsløgene:  sødt, salt, surt, bitter og umami.  Plus den oversete “lækkerheds-faktor” af sprødhed og blødhed i samme mundfuld (løg versus rødbeder). Selv en ti-årig ville kunne lave og anrette en pariserbøf. Farverne i retten gør den til en fryd for øjet, som er svær at ødelægge – selv for den mest uheldige. Eller man kan jo gøre et forsøg….

Ingredienser:

500 g hakket oksekød

4 skiver toast eller lign.

1 stort løg

1 glas kapers (100 g)

1 lille bøtte høvlet peberrod (50 g)

200 g syltede rødbeder

4 pasteuriserede æggeblommer

salt & peber

1 spsk smør

evt. frisk persille til pynt

Fremgangsmåde:

Form fire bøffer af oksekødet. Læg de 4 bøffer på hver deres brød, og tryk dem lidt fast. Steg dem på kødsiden på en varm pande i smørret – ca. 5 min. Vend dem, krydr og steg brødet sprødt. Hvis bøffen ikke er ordentligt stegt, så læg dem på en bageplade med bagepapir med brødsiden opad (så bunden bliver ved med at være sprød). Steg dem videre i ovnen.

Grovhak løg og rødbeder. Anret på en tallerken. Forstil dig at bøffen skal deles i 4 lige store dele, og giv karpers, høvlet peberrod, rødbeder og løg hver deres del. Så dækker de tilsammen hele bøffen – de fusionerer på midten. Hæld æggeblommen i en lille glasskål og stil den midt på bøffen. Pynt evt. med persille!

Svært? Så anret som du har lyst til og spis!

Written By
More from Julie Skals

Æbleboller med hasselnødder

Ingredienser: 3 dl lunken vand 50 g gær 2 tsk salt 2...
Read More

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *