Flæskesteg Med Sprød Svær og Brun Sovs

1400005_46775551

Foto, Miguel Saavedra

1 flæskesteg ca. 2000 gram

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 230 grader. Gnid stegen godt med salt (Kom godt ned i rillerne mellem sværene). Når ovnen er varm sættes stegen ind i et fad ved 230 grader i 20 min. Skru dernæst ovnen ned på 170 grader og hæld ca. 1 liter vand ved. Stegen skal dryppes flere gange under stegningen med lidt vand (ca. hvert 20-30 min.) Når stegen har været inde ca. 2 timer hældes skyen fra og ovnen skrues op til 250 grader i ca. 20 min. (indtil sværen er sprød).

Sovs

Skyen står lidt i en gryde så fedtet samler sig ovenpå. Fedtet skummes af og kommes i en gryde. Så mættes fedtet med mel og bages op med skyen. Hvis der ikke er så meget fedt til at starte med, så kom ekstra margarine i. For at gøre skyen ekstra kraftig så spæd til med en svineboullionterning og lidt vand (1 terning pr. 1/2 l. kogende vand). Sovsen smages til med salt og lidt sukker. Den rundes af med lidt piskefløde og sovsekulør.

1 Comment

  • ” Så mættes fedtet med mel og bages op med skyen.” – – – – – og hvad betyder det??

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *