Fastelavnsboller

Gode gammeldags fastelavnsboller med creme til små og store!

Ca. 20 stk.

Ingredienser:

Boller:
500 g mel
150 g smør
5 spsk sukker
50 g gør
2 dl mælk
2 æg
1 tsk salt
1/2 tsk kardemomme

Creme:
2 æg
3 spsk sukker
2 spsk majsstivelse
3 dl mælk
2 tsk vanillesukker

Fremgangsmåde:
Smelt smørret, og lad det afkøle. Lun mælken, så det er lillefinger-varmt (37 grader). Rør gæren ud i mælken. Mælke/gær blandingen tilsættes sukker, æg, salt, kardemomme og det meste af melet. Rør godt sammen, og tilsæt mel ind til dejen minder om en bolledej.

Lad hæve et lunt sted i ca. 1 time.

Lav cremen, imens bollerne hæver. Pisk æg, sukker, majsstivelse og halvdelen af mælken godt sammen med et piskeris i en gryde. Varm gryden med blandingen op under omrøring. Når cremen begynder at blive tyk, tilsæt resten af mælken under omrøring. Rør mælken ud i cremen, og lad cremen blive tyk igen. Tag cremen af varmen, og tilsæt vaniliesukker. Lad den afkøle.

Rul små boller af dejen flade evt. med en kagerulle (ca. 10 cm i diameter). Læg en lille spsk creme i midten. Saml og luk fastelavnsbollen godt. Læg fastelavnsbollen med lukningen nedad.

Bages i ovnen i 15 min. ved 200 grader.

Pynt med glasur, chokolade og evt. hakkede nødder. Vær kreativ!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *