Fastelavnsboller

Gode gammeldags fastelavnsboller med creme til små og store!

Ca. 20 stk.

Ingredienser:

Boller:
500 g mel
150 g smør
5 spsk sukker
50 g gør
2 dl mælk
2 æg
1 tsk salt
1/2 tsk kardemomme

Creme:
2 æg
3 spsk sukker
2 spsk majsstivelse
3 dl mælk
2 tsk vanillesukker

Fremgangsmåde:
Smelt smørret, og lad det afkøle. Lun mælken, så det er lillefinger-varmt (37 grader). Rør gæren ud i mælken. Mælke/gær blandingen tilsættes sukker, æg, salt, kardemomme og det meste af melet. Rør godt sammen, og tilsæt mel ind til dejen minder om en bolledej.

Lad hæve et lunt sted i ca. 1 time.

Lav cremen, imens bollerne hæver. Pisk æg, sukker, majsstivelse og halvdelen af mælken godt sammen med et piskeris i en gryde. Varm gryden med blandingen op under omrøring. Når cremen begynder at blive tyk, tilsæt resten af mælken under omrøring. Rør mælken ud i cremen, og lad cremen blive tyk igen. Tag cremen af varmen, og tilsæt vaniliesukker. Lad den afkøle.

Rul små boller af dejen flade evt. med en kagerulle (ca. 10 cm i diameter). Læg en lille spsk creme i midten. Saml og luk fastelavnsbollen godt. Læg fastelavnsbollen med lukningen nedad.

Bages i ovnen i 15 min. ved 200 grader.

Pynt med glasur, chokolade og evt. hakkede nødder. Vær kreativ!

Written By
More from Julie Skals

Søde Cherrytomater

Ingredienser 15 cherrytomater med stilk Lidt sukker Fremgangsmåde Klip tomaterne fra hinanden...
Read More

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *