Er Syltede Grønne Tomater Giftige?

Hej!
I går syltede jeg meget små grønne tomater.
I dag smagte jeg på dem, og de er bitre.
Kan det tænkes, at de er giftige?????
De var som skrevet meget små – på hasselnøddestørrelse.

med venlig hilsen
Mary Søndergaard.

SVAR

Hej Mary.
Dine tomater er ikke giftige i små mængder, men regl nummer 1 indenfor syltning er, at blandingen skal stå og trække i noget tid, før man smager :) Og dette gælder især for grønne tomater. De skal stå minimum i en måned før du åbner og smager. Grønne tomater har en meget kraftig smag, som man skal vænne sig til. Men det er vigtigt at de får lov til, at stå i lagen i nogle uger således at syltelagen kan få lov til at trække ind i tomaterne.

Desuden indeholder små grønne tomater stoffet alfa-tomatin. Stoffet vil være der i samme mængde, om de grønne tomater bliver syltede eller spises rå. Man anbefaler at man ikke indtager grønne tomater i store mængder, men ellers skulle de ikke udgøre nogen stor sundhedsrisiko. Store mængder af grønne tomater vil medføre mavesmerter, opkast, diarre, manglende koordination og svaghed. Men så længe at det kun blive til et par stykker, så kan du roligt spise dem :)

More from Ann-Alicia Thunbo Ilskov

Lommepenge.

Af, Gæsteblogger, Cecilie. Jeg har en dreng på næsten 9 og en...
Read More

1 Comment

  • Jeg har næsten samme oplevelse, bortset fra at mine små syltede grønne tomater smager rigtig godt. MEN efterfølgende føltes det næsten som om jeg var “lammet” i hele mundhulen…det aftog først i løbet af natten…er det også alfa-tomatin..? Det var ret ubehageligt, og tager jo lidt lysten til at spise flere, selvom de smagte dejligt….mvh Liv

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *