Dürümbrød (Fladbrød)

Antal: ca. 10-12 brød

Ingredienser

3½ dl vand

Max. 5 g gær – OBS!

1 tsk salt

2 tsk sukker

1 dl madolie

100 g durummel

Ca. 525 g hvedemel

Fremgangsmåde

Rør gæren ud i vandet.

Tilsæt salt, sukker, olie og durummel og rør til det er klumpfrit.

Tilsæt hvedemelet stille og roligt indtil dejen har en fast, men blød (smidig) konsistens.

Lad dejen hvile i et par timer et køligt sted, tildækket. Gerne med film, da det hindrer dejen i at tørre ud.

Sæt dejkuglerne til side og lad dem hvile 1 times tid, igen tildækket med film.

Varm en sliplet-pande op ved god varme.

Fantastiske med alt slags fyld, god til madpakken og kan evt. erstatte det traditionelle brød til måltidet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *