Den perfekte omelet!

 

Ummm, elsker omelet! Her er den simple opskrift til den perfekte omlet!

 

 

Ingredienser:

3 æg

1/2 dl mælk

Salt

Friskkværnet sort peber

2 tsk smør til stegning

 

Fremgangsmåde:

Pisk æggene godt sammen i en skål. Tilsæt mælk, salt og peber og pisk igen. Varm panden godt op. Smelt smørret på den varme pande – smørret må må endeligt ikke blive brunt. Hæld æggemassen ud på panden og læg evt. et låg over. Efter et par minutter og æggemassen er stivnet, kan man vælge enten:

  • at fordele fyldet over halvdelen af omeletten og flippe/folde den anden side over og lade den bage færdigt med fyldet indeni.
eller
  • at flippe/folde den ene side af omeletten over den anden og tilsætte fyldet oven på omeletten ved servering.

 

Det er vigtigt at hvis du laver mere end 1 omelet, så laver du stadigvæk 1 ad gangen på panden.

 

 

 FORSLAG TIL FYLD

Fyld til 1 omelet:

50 g svampe

1 skalotteløg

1/2 bt purløg

20 g parmesan ost

Fremgangsmåde:

Rens svampene og løg. Skær dem i små stykker og svits dem. Hæld dem over de færdige omeletter og riv parmesan hen over. Drys med det skyllede og klippede purløg.

 

Andre gode omelet-ingredienser:

  • bacon/skinke/kylling/pølse
  • asparges
  • peberfrugt
  • spinat
  • tomat
  • forskellige oste

 

Vist kun fantasien som sætter grænser…….

 

 

 

Written By
More from Julie Skals

Krydderurtefyldt kalkun

Ingredienser: 1 kalkunbryst (ca. 900 g.) 200 g flødeosten naturel 2 spsk...
Read More

2 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *