Den Danske Fløde Har Aldrig Været Sur!

Efter megen tids overvejelse og efterhånden en god portion irritation, kan jeg bare ikke holde min mund lukket længere! Når jeg hver uge trasker igennem supermarkederne, bliver jeg bombarderet med Light produkter, der har fået tilsat usunde sødemidler; cremefine, der aldrig har set skyggen af fløde; skummetmælk, der iøvrigt lige så godt kunne være vand med hvid farve i; fedtreduceret kød, yoghurt med 0,1 procent fedt i… og listen fortsætter. Alle folk idag fabler ikke om andet end Økologi og sundhed, og alligevel skovler de ind af disse varer! Hvorfor?! De er jo netop en blanding af kunstige midler, som prøver at få dem til, at ligne den ægte vare. Fortæl mig ikke at cremefine er sundt! Alle disse såkaldte light produkter bliver produceret af intet mindre end en pengemaskine, som ønsker en god økonomisk gevinst.

Rigtig mælk og fløde, samt godt kød direkte fra gården, har alle dage været sundt. Problemet med os danskere er, at vi spiser alt for meget af det og så bliver vi overvægtige, får hjertekarsygdomme og vupti, siger eksperterne at fedt er det mest usunde i verden.

Vel er det ej! Alle ved at mennesket har brug for fedt – det er sundt… I de rette mængder, vel og mærke. Problemet ved os, er at vi ikke ved hvilke mængder vi skal indtage det i – så vi lytter til “eksperterne” og køber light udgaven i stedet, og mæsker os mætte i den, selvom dette ikke er en pind sundere – snarere tværtimod, idet de er tilsat så mange unaturlige kemikalier og stoffer!

Vi skal holde os til naturen – holde os til de råvarer vi kender i deres mest naturlige form og så blot indtage dem med måde. Jeg siger ikke, at man skal mæske sig i fløde dagligt, men blot at vi skal spise varieret frugt, grønt, kød, mælkeprodukter osv. Jeg mener ikke at det er råvarerne, der er noget galt med, det er forarbejdningen af dem! Sagen er blot den, at go, ægte, dansk smør, fløde, mælk, kød m.m. har været på markedet i århundreder og dermed, er det selvfølgelig alt for kedeligt til denne moderne, elektroalder hvor alting skifter så hurtigt, at man får stres blot ved at kigge ud af vinduet.

Jeg løb kvindeløbet i Odense i onsdags og som “præmie” fik jeg en taske fuld af dameblade, der ALLE handlede om flg. “Tab dig nu!” “Spis på den lette måde!” “Kom af med de ekstra kilo og spis det der ikke feder…” osv. osv. Jeg blev virkelig irriteret! Hvad er det for noget bavl at hælde i hovedet på alle os løbere, der lige var kommet ind, halsende i regnvejr, efter en våd løbetur! Hvorfor hører vi aldrig noget om at vi skal elske os selv, præcis som vi er? Hvorfor skal vi alle ligne ispinde, som ikke er i stand til at reproducere sig selv? Hvor er kvinden med hofterne, der giver sine børn sødmælk? Jeg efterlyser hende i dette samfund, af folk der påstår de er sunde hvis de køber færdigretter i køledisken, hvis bare der står “Indeholder 0,5 gram fedt.” Get over it! Kom ud i naturen og smag på den rigtige mælk fra de rigtige køer, for den fedtfrie mælk du køber i supermarkedet er så forarbejdet at alt det gode er siet fra!

Hvis blot mother nature’s egne ingredienser kunne blive spist uden alt den forarbejdning, uden tilsat sødemiddel, uden fedtreducering osv. er jeg overbevist om at vi ville have et sundere folk. Når alt kommer til alt, er det jo sådan Vor Herre har skabt naturen, og så må der vel også være en mening med at fløden indeholder fedt. Et er ihvertfald sikkert – Den danske fløde har aldrig fejlet noget – men skylden er at finde hos de firmaer der fedtreducerer den, og IKKE MINDST – dem der støtter dem, ved at købe det hvide sjask.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.