6 personer
Ingredienser
Bund
3 æggehvider
150 g. sukker
150 g. finthakkede (malede) mandler
Fyld
3 æggeblommer
3 spsk. sukker
3 dl. piskefløde
4 stk. daim (eller 2 dobbelte)
Fremgangsmåde
Bund
Pisk æggehviderne næsten stive og vend sukkeret i. Pisk det helt stift og vend mandlerne i. Kom marengsmassen i en smurt meldrysset springform og bag den i ca. 30 min. ved 175 grader. Afkøl bunden helt på bageristen, inden isen kommes på.
Fyld
Pisk æggeblommer og sukker let og luftigt. Pisk fløden til flødeskum og vend den i æggemassen, sammen med grofthakket daim. Fordel ismassen oven på marengsbunden og dæk den til. Sæt isen i fryseren i mindst 4 timer.
Lad isen stå ca. 20 min. på køkkenbordet før servering.