Chocolate Chip Cookies

Ingredienser

110 g. Brun Farin
135 g. Sukker
1 tsk vanilie
1 Æg
225 g. smør
350 g. mel
1/2 tsk. salt
1 tsk natron
225 g. mørk chokolade eller chocolate chips

Fremgangsmåde

Pisk brun farin, sukker, vanilie samt æg, grundigt. Kom dernæst blødgjort (ikke helt smeltet, men næsten) smør, mel, natron (vendt i mel først), og salt i. Hak chokoladen i små stykker (såfremt man bruger en alm. plade mørk chokolade) og vend chokoladen i.

Form cookies’ne med en teske og tryk dem flade med fingrene (du bestemmer selv størrelsen), og placer dem på en bageplade med bagepapir på. Bag kagerne i en forvarmet ovn, på 200 grader i ca. 8-10 min. De skal være bagte i kanten, så de ser brune ud i kanten, men de skal helst se lidt ufærdige ud i midten når de tages ud. De må endelig ikke få for længe, for så får man ikke den seje fornemmelse de helst skal have i midten. Lad dem køle nogle minutter på bagepladen, hvorefter de køler færdige på en bagerist. Serveres med et koldt glas mælk.

TIP

Ønsker man chocolate chip cookies som alle er ens i form og størrelse, så form dejen til en pølse og pak den ind i film og sæt den på køl i et par timer. Derefter tages filmen af og man kan skære dejen ud i skiver af ca. en halv centimeters tykkelse.

More from Ann-Alicia Thunbo Ilskov

Husk nu den cykelhjelm til hele familien

Jeg ved godt, at overskriften lyder en anelse fordømmende og moraliserende, men...
Read More

3 Comments

  • Hey Ann-Alicia,
    Thanks for this recipe! I’ve made it like four times and they’re always delicious, but since I’m a total beginner , they don’t get as as fluffly as I’d like them to be. Do you have any tips on how to improve that?

  • Hmm, I guess like yours? 🙂
    Because mine usually get too crunchy, but when I tried taking them out the oven sooner than 8min, they were TOO fluffly/chewy, so I put them back for 2 min, and they got crunchy again…

    You should have a cooking vlog, I’d subscribe 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *