Blomkålssuppe med lakridsvendte brødcroutoner
Så er det ved at være suppetid! Lakrids er jo højeste mode og der er sæson for blomkål. Hvorfor så ikke kombinere de to råvare. Her er en nem og smagfuld opskrift på lakrids og blomkål, så går rigtigt godt sammen. Lakrids passer godt sammen med kål-retter, hvor retter med tomat ikke er gode med lakrids. Retter med tomat går derimod ofte godt sammen med chokolade!
Lad vinteren begynde!!
4 personer
Ingredienser:
2 stk løg
20 g smør
1 stk blomkål
0,75 l sødmælk
1 spsk æbleeddike
salt og peber
200 g gammelt brød eller rugbrød
1 spsk olie
20 g stødt rå lakrids
1 tsk groft salt
Fremgangsmåde
Hak løgene fint. Skyl og del blomkålen og skær det mindre stykker. Sauter løgene i smøret til de er klare. Tilsæt blomkål og kog det mørt i mælken, ca. 20 minutter. Blend mælken og blomkålen, så det bliver til puré. Er suppen for tyk, så tilsæt evt. lidt boullion. Smag til med æbleeddike, salt og peber .
Bræk brødet i mindre stykker. Varm olien på en pande og steg brødet sprødt heri. Lad croutonerne køle et par minutter. Vend brødcroutonerne med lakrids og lidt salt. Server suppen varm, toppet med de sprøde lakridsvendte croutoner.