Blomkålssuppe med lakrids

Blomkålssuppe med lakridsvendte brødcroutoner

Så er det ved at være suppetid! Lakrids er jo højeste mode og der er sæson for blomkål. Hvorfor så ikke kombinere de to råvare. Her er en nem og smagfuld opskrift på lakrids og blomkål, så går rigtigt godt sammen. Lakrids passer godt sammen med kål-retter, hvor retter med tomat ikke er gode med lakrids. Retter med tomat går derimod ofte godt sammen med chokolade!

Lad vinteren begynde!!

4 personer

Ingredienser:

2 stk løg

20 g smør

1 stk blomkål

0,75 l sødmælk

1 spsk æbleeddike

salt og peber

200 g gammelt brød eller rugbrød

1 spsk olie

20 g stødt rå lakrids

1 tsk groft salt

 

Fremgangsmåde

Hak løgene fint.

 Skyl og del blomkålen og skær det mindre stykker.

Sauter løgene i smøret til de er klare.

Tilsæt blomkål og kog det mørt i mælken, ca. 20 minutter.

Blend mælken og blomkålen, så det bliver til puré. Er suppen for tyk, så tilsæt evt. lidt boullion.

Smag til med æbleeddike, salt og peber

.

Bræk brødet i mindre stykker.
 Varm olien på en pande og steg brødet sprødt heri. Lad croutonerne køle et par minutter.

Vend brødcroutonerne med lakrids og lidt salt.

Server suppen varm, toppet med de sprøde lakridsvendte croutoner.

 

 

Written By
More from Julie Skals

Raw Food: Mellemøstens Blomkålstallerken,

Dette minder meget om den klassiske bulgursalat. Ingredienser ½ blomkål 1 agurk...
Read More

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *