Bananmuffins med chiafrø og mørk chokolade

De berømte chiafrø er blandt mange blevet kendt for, at være en slags superfood! Men hvad kan de der chiafrø egentlig og hvorfor er de så gode for os?

(SPONSORERET INDLÆG)

Chiafrø indeholder både masser af kalk, omega-3 fedtsyrer og rigtig mange kostfibre.

Når det kommer til mætningsfornemmelsen i maven er et højt kostfiberindhold i maden altid godt. Jo flere kostfibre, jo mere mætte føler vi os og jo længere varer mæthedsfornemmelsen. Desuden feder kostfibrene ikke og så er de med til at opretholde en sund tarmflora.

Derudover indeholder chiafrø en masse antioxidanter som er med til holde kroppen stærk og sund, så hvorfor ikke bare komme i gang med at spise de små gylne frø.

Faktum er at der ikke skal ret mange til om dagen, før at det gavner, da bare 1 gram chiafrø indeholder en hel masse. Spis dem som drys på din morgenmad, i din grød, brug dem i dit bagværk, som boller, brød, kage eller som her i super lækre bananmuffins med mørk chokolade.

Hvis man ønsker et sundere alternativ til sukkeret i opskriften kan man erstatte det med sukrin eller med honning.

INGREDIENSER

3 Bananer

3 Æg

50 Gram hakkede mandler

100 g. Ymer/skyr

125 g. Mel

150 g. Sukker

100 g. Chiafrø

120 g. Mørk chokolade, hakket

1 tsk. Salt

1 tsk Vanilie

1/2 dl. Rapsolie

1 tsk. Bagepulver

Bland mel og bagepulver i en skål. Tilsæt salt, sukker, vanilie og resten af ingredienserne. Pisk grundigt og fordel i 15-18 muffinforme. Bag dem i ovenen ved 175 grader i 25-30 min. på midterste rille.

Lad muffins afkøle og pynt evt. med lækker chokoladefrosting.

FROSTING

125 g. Blød smør

125 g. Flormelis

1 spsk Vaniliesukker

120 g. Flødeost naturel

50 g. Kakao

Bland alle ingredienserne i en skål. Pisk grundigt og pynt kagerne med det og evt. sjovt drys i forskellige farver. Velbekomme.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *