Sådan kommer familien i gang med at spise mere fisk

Vi hører det hele tiden og alligevel viser det sig, at mange har svært ved at overskue det. Vi skal spise mere fisk. Fisk indeholder så mange sunde sager, det smager fantastisk og det er let at lave, men hvorfor gør man det så ikke?

_MG_5602

Det er til stadighed oftest gris, ko og kylling der bliver lagt i indkøbsvognen og allernådigst laksen, hvis vi skal være rigtig sunde. Jeg besluttede mig for at dette skulle laves om, for seks måneder siden. Siden da, har vi spist fisk 2-3 gange om ugen. Det har ikke bare øget familiens velvære, men det har også gjort, at jeg har lært mig nogle nye fiskeopskrifter. Mange siger at fisk er dyrt og det er også korrekt, at det kan det være. Men den behøver jo ikke stå på stegt ål og tunbøffer hver uge.

_MG_5581

Et par gode fiskeråd kommer her:

1) Hold øje med fisketilbud i reklamerne.

2) Tag til fiskehandleren og spørg ham til råds omkring nye fisketyper og måder at tilberede fisken på.

3) Krydr fisken med salt peber og hvad du ellers har lyst til og læg en klat smør oven på fisken. Pak den så ind i stanniol og bag den i et fad i ovenen i ca. 20-30 minutter ved 175 grader.

4) Hav altid fisk i fryseren – det kan sagtens tages op i sidste minut, da det er let og hurtigt at optø.

5) Spis fisk til frokost – makrel, torskerogn, sild mm. tilføjer også god næring til systemet.

nemfisk_regi

For nyligt blev jeg kontaktet af Glyngøre, som ville høre om jeg ville prøve deres nyeste produkt, “Nemfisk” af. Normalt er jeg ikke meget for færdigretter, men Nemfisk er blot en sauce man hælder udover sin fisk og den er lavet for at gøre den nemmere og mere lækkert for folk, at lave og spise fisk. Så jeg gik i køkkenet med de tre smagsvarianter fra Nemfisk. Der er sauce med både citron-tomat og dildsmag, således at der er saucer til forskellige typer fisk.

_MG_5561

Man fatter sin fisk og lægger fire stykker i et fad, hvorefter man hælder et brev sauce henover fisken. Derefter sættes fadet i ovnen i 20 minutter ved 175 grader. Et godt tip, er at skrue ovnen op på grill de sidste par minutter, så bliver overfladen lækker og brun;)

Vi serverede fisken med hjemmelavet salat og ris og vi syntes alle det smagte rigtig godt – og så er det hurtigere, end at lave en pasta med kødsauce, som ellers er last-minute-favoritten.

_MG_5586 2

Efter vores halve år med fisk på menuen, flere gange i ugen, er det blevet ungernes favorit. Hvis jeg virkelig skal have dem til at sætte sig til bords, skal jeg bare servere et stykke med cremet laks, torsk eller ørred. Husk, at hvis du synes din fisk ofte bliver tør og kedelig, så er det muligt du steger den for længe, eller den er af virkelig dårlig kvalitet. Brug fiskehandleren eller køb kvalitetsfisk, så er du på den sikre side.

Hvad angår Glyngøres Nemfisk, så vil jeg til dagligt, altid helst selv tilberede fisk og sauce fra bunden, men til dem, som synes det virker uoverskueligt eller svært at lave fisk, så fat en Nemfisk-pose en pakke fisk, lidt ris og grønt så kan det slet ikke gå galt. Det er der ikke mange ben i 😉

_MG_5597 2

Se Glyngøre video her:

Husmoderen spiser fisk i ulvetimen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *