Vask dine sneakers!

 

Du har måske givet rigtig mange penge for de helt perfekte sneakers – også kendt som gode gammeldags pæne kondisko. De bliver dog hurtige beskidte og miste ofte formen. Hvordan er det så lige at man gør sådan et par sko rene, når man nu endelig IKKE må smide det kostbare kondisko i vaskemaskinen? Vasker du kondisko i vaskemaskinen, så vil limen løsne sig og bunden vil ofte falde af. Mange af de sneakers, som er på mode i dag har ruskind på snuden og i siderne. Beskidte sneakers kan blive som nye, hvis man vasker dem.

 

Du skal bruge:

1 balje

1 dl sæbespåner

Ca. 2 liter varmt vand

En ruskindsbørste (kan købes i de fleste supermarkeder eller hos skomageren)

1 avis

 

Fremgangsmåde:

Opløs sæbespånerne i en balje med det varme vand (lidt varmere end håndvarmt). Læg de beskidte sko ned i blandingen med bunden opad og fyld varmt vand i baljen, så det meste af sko er dækket. Lad den ligge i blød i ca. 1/2 time. Gnub med gummisiden af ruskindsbørsten på skoens hvide “gummisål” bund i og på på ruskinden. Alt snavs kan børstes væk, så den hvide kant og ruskinden bliver pæn igen.Skyl sæben af med varmt vand og lad det meste af vandet dryppe af. Fyld skoen med avispapir og stil dem til tørre. Skift gerne avispapiret dagen efter.

Wupti! Du har et par nye sneakers!

 

RUSKINDSBØRSTE

1 Comment

  • Kære Julie.
    Tak for det fine råd. Der er bare det, at farven på mine fine sneakers har ændret sig markant efter de har været våde. De ruskindsdetaljer der er på skoen er nu snarere ‘okker-gule’ end lysegule/pastelgule. Har du nogen idéer til, hvordan jeg får den originale farve tilbage?
    Venlig hilsen, Julie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.