Varme hveder

Jeg elsker Claus Meyers opskrifter og derfor er denne lånt fra hans hjemmeside – originalen kan ses her!

klassiske_hveder_med_kardemomme_citron
20 STK. HVEDEKNOPPER (VARME HVEDER)
Her er vores opskrift, som vi holder meget af og gerne lækker til folket. Der er undervejs lagt nogle små anarkistiske tip ind, så du kan få en bolle, der bogstavelig talt er personligt formet af DIG!
Fordej – dagen før: (Kan undlades, men giver lidt ekstra smag til din bolle)
Du får hvederne helt op på knopperne ved at lave en fordej dagen før. 200 g mel, 2 dl vand og 10 g gær æltes sammen til en god, fast dej. Den lader du så stå i køleskabet i 24 timer.

[box type=”shadow” ]

Hvedeknopper:

2½ dl lunkent vand

2½ dl lunken mælk

20 g gær

2 æg

15 g havsalt

50 g rørsukker

10 g kardemommekapsler

ca. 1–1,2 kg hvedemel

50 g blødt smør[/box]

Rist kardemommekapslerne på en pande til det dufter herligt. Blend dem herefter i en krydderikværn og sigt så de grønne skaller fra. Du kan i stedet bruge stødt kardemomme, men det bliver ikke helt det samme.

Hæld vand og mælk i en skål, og rør gæren ud heri. Rør æg, havsalt og rørsukker i væsken, og tilsæt så kardemomme og hvedemel. Vil du have en lidt lettere bolle, kan du droppe mælken og erstatte med vand.
Tilsæt fordej (kan undlades, men giver en smule ekstra brødsmag).Ælt dejen sammen – enten i skålen med en flad grydeske eller i røremaskinen i et par minutter. Ælt så smørret ind i dejen, til den slipper kanterne på skålen, det tager ca. 5–6 minutter på maskinen, lidt længere tid i hånden. Er du meget glad for smør, kan du vælge at ”tabe” 50 g smør ekstra ned i dejen!

Lad nu dejen hæve tildækket 2 timer i skålen på et lunt sted.
Vend dejen ud på et melet bord, og tril den ud til en lang pølse. Del den i 20 stykker, og form dem til boller. Sæt bollerne på en bradepande med bagepapir, så de står tæt uden at røre hinanden, og lad dem hæve lunt i 2–3 timer, til de har dobbelt størrelse og er hævet sammen.
Bag hvedeknopperne ved 220° i ca. 12-15 minutter. Vend de færdigbagte knopper ud af bradepanden, og lad dem afkøle på en bagerist. Skær hvedeknopperne over ved servering, og rist dem sprøde i ovnen i 6–8 minutter ved 200°.
Spis hvedeknopperne nyristede med koldt smør eller kanelsmør til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *