Ultrapower Støvsuger Test

Electrolux har lanceret denne delikate tingest af en støvsuger. Ultrapower Støvsugeren er en net lille sag, som ikke blot er fix at se på, men som også kommer nemt rundt i hjørnerne.

Min mand og jeg åbnede begejstrede kassen. Ud kom flere dele og selvom det var ret enkelt at samle støvsugeren, skuede jeg alligevel lige et par gange over på manualen, for at sikre mig, at jeg ikke gjorde noget forkert.

IMG_2137

Til min store skuffelse, kunne jeg ifølge manualen ikke gå i gang med støvsugningen med det samme, efter maskinen var samlet. Den skulle nemlig helst oplade 16 timer, før første brug. Det orange lys på forsiden af maskinen ville indikere, når maskinen var klar til brug. Men heldet var med mig og lyset blinkede fra starten af, så jeg trodsede manualen og satte straks i gang, bare liiiige en lille test-støvsugning i gangen foran hoveddøren. Allerede indenfor de første fem minutter, mærkede jeg hvor lykkelig det nye apparat gjorde mig. Den kom let og elegant ind i alle de små hjørner, vejede ingenting og den manglende lange ledning og den tunge støvsugerbox bag mig, var IKKE savnet!

Efter få minutter bad min mand mig følge instruktionen og hurtigt fik jeg sat opladerboksen op i et hjørne af spisestuen og satte støvsugeren derover det næste døgns tid. Derefter satte jeg mig ned og læste manualen sådan rigtigt og det tog mig heldigvis kun ti minutters tid, da jeg ikke er en manualelsker! Det skal helst være så enkelt, at manualen ikke er alt for nødvendig, alt for ofte.

IMG_2286

Maskinen fik lov at overnatte og det har den sidenhen gjort i flere uger, hvilket nu har gjort at den er blevet en integreret del af vores hverdag.

For det første har støvsugeren tre forskellige lydniveauer, hvilket er en god egenskab. Det havde været fantastisk, hvis den kun havde et lydniveau, ligesom det laveste, men idet man kan skrue op for sugeevnen, som er på tre niveauer, stiger lyden også idet sugeevnen øges. Har man dog små børn eller dyr, som ikke elsker de høje lyde, er det fedt at man kan skrue ned for lydniveauet.

De forskellige sugeniveauer er nemme at justere. Man trykker på en lille knap under off/on-knappen og på den måde skifter man mellem suge/lydniveauerne. Den laveste sugeevne er god til måtter og andre tæpper. Min lille datter sad fx. og legede på sit legetæppe og selvom hun af og til brokker sig over støvsugerlarm, så satte jeg lyden ned på laveste trin og så kunne jeg fint støvsuge rundt om hende på hendes tæppe, mens hun sad og legede.

IMG_2272

Det laveste sugetrin er dog ikke kraftigt nok til de grove steder. Der skal man op på mellemste eller højeste trin, hvis man ikke vil køre frem og tilbage over samme sted flere gange.

Støvsugeren er med sit lille og fleksible hoved, god til at komme ind i små hjørner og kanter, hvor den store støvsuger med sit kæmpe hoved fejler. Trappetrin og sofahynder er også en leg. Det er fedt at have den med på trappen, fordi man ikke skal slæbe et tungt monstrum efter sig. Den vejer ikke ret meget og det gør det let, at have den en tur med op og ned af trapperne. Derfor ville det også være en god støvsuger til ældre mennesker, som ikke længere kan magte at løfte rundt på den almindelige støvsuger, da den ville være nem at fragte rundt for folk med færre kræfter.

IMG_2280

IMG_2284

IMG_2276

Den er designet til at kunne stå selv, hvis man slipper den og det er meget praktisk. Når den ikke er i brug, står den rigtig fint i opladerboksen. Dens pæne og smarte design, gør at den sagtens kan stå fremme, hvis man ikke har et skab, den kan gemmes væk i.

Det at den er handy og ser smart ud med lys i hovedet og lys på håndtaget, gør at det er en magnet for mænd og børn. De tror det er noget smart og robotagtigt og det tiltrækker de ellers så rengøringsforskrækkede væsner, hvilket har mange fordele. Aldrig har jeg oplevet min mand eller min 4-årige søn have så meget støvsugerlyst og det har været en oplevelse i sig selv. Det er en god måde at få resten af familien til at deltage i rengøringen på.

IMG_2160

Noget af det bedste udover at være ledningsfri, er at den også er posefri. Beholderen med skidt er rigtig nem at rengøre uden, at der er støv og skidt alle vegne. Det anbefales at filteret bliver vasket, efter det er tømt. Dog skal det være helt tørt igen, før man må støvsuge videre. Det kunne mine nullermænd dog ikke vente på, den morgen min mand besluttede sig for at vaske filteret. Så jeg støvsugede hele underetagen (ca. 90 m2), med et vådt filter og det var der ingen problemer i! Støvsugeren kan holde sig kørende i op til en time, når den er fuldt opladt.

I forhold til den almindelige store støvsuger har den selvfølgelig sine begrænsninger. Generelt set gør det større støvsugerhovede og den stærkere kraft, som en almindelige stor støvsuger besidder, at det hele glider lidt hurtigere og nemmere. Den almindelige suger, tager også det meste skidt ved første overkørsel, hvorimod Ultrapower’en nogle gange skal køre et par gange over de større nullermænd, for at slå til. Dog har den det med sig, at den superhandy og nem at fatte, hvilket gør det nemmere at holde rent, løbende. Og hvis man er god til løbende at bruge den, så bliver den store støvsuger overflødig i hverdagen. Jeg har ikke haft min almindelige støvsuger fremme de sidste par uger, fordi Ultrapower’en har slået til i hverdagen.

Det at man ikke skal ovenpå i kosteskabet og hente det store skrummel, som er tung og upraktisk med ledning, rør og en kasse man skal hive rundt efter sig, gør altså en kæmpe forskel i hverdagen, for de travle mennesker, som føler at rengøringen er uoverskuelig. Den gør det bare hurtigere at komme i sving med rengøringen både når man har god tid, men også når klokken er fem minutter i fødselsdagsfest og potteplanten lige vælter ned på gulvtæppet.

Dog skal det siges om gulvtæpperne, at den ikke er glad for de langhårede af slagsen. Her er den ikke effektiv og der skal den store støvsuger i sving. Men almindelige gulvtæpper er ingen sag. Støvsugeren har det smarte “Brushrollclean-systen,” som gør at mundstykket kan rense sig selv under støvsugningen, ved et tryk på en knap på hovedet. Det er smart og gør at ting ikke så let sætter sig fast i hovedets børster.

IMG_2275

Som konklusion vil jeg sige, at til dem der har en lille lejlighed uden de langhårede tæpper, ville jeg påstå at de sagtens kan nøjes med denne maskine til rengøringen. Unge og ældre mennesker kan sagtens investere i denne og nyde hvor nemt og hurtigt det er, at støvsuge og så fylder den ikke så meget i kosteskabet, som alle andre støvsugere. Til større familier vil jeg også anbefale den, fordi den gør rengøringen mere simpel og nem, men hvis man ikke er god til at holde rent løbende og kun støvsuger en gang om måneden, så skal der kraftigere maskiner til. Dog ser jeg ingen grund til at udsætte støvsugningen, for når man har denne stående, så er det nemt, at den altid er lige ved hånden og derfor er der ikke længere nogen undskyldning for, at lade være med at støvsuge.

IMG_2278

[box type=”shadow” ]TEKNISKE GODTER

BATTERI: 60 minutter Lithiumion batteri – det tager 4 timer, at lade den fuldt.

BRUSHROLLCLEAN pattenteret teknologi.

Ledningsfri

Posefri

Stander til opladning – den indikerer selv hvornår den skal oplades.

3 Sugestyrker

3 Lydniveauer

Lys i mundstykket

Støvbeholder volumen: 0.80 liter

 

Den kan købes fra ca. 3000 kr. [/box]

11 Comments

 • Smart, men jeg kan ikke finde, hvor den er til salg, har set mange sreder. Hvor er støvsugeren købt og tl hvilken pris?..
  Vh Hanne Meldgaard

 • Den du har testet hedder altså ZB5012 har Lion batteri og koster mindst 3000 kr.

 • Hej
  faldt lige over din anmeldelse af din nye støvsuger, jeg er selv på udkig efter en støvsuger, og har altid haft en med slange og laaang ledning. Nu er jeg så blevet varm på ideen med en “amerikansk” model, altså en som du har, men jeg er i tvivl om den dækker behovet.

  Så derfor vil jeg høre om du stadig er glad for din, er der dukket nogle for/imod op siden du fik den ?
  Jeg har udelukkende trægulve, ikke et eneste gulvtæppe. Vi er ikke allergiske eller noget, så det er ikke et krav at den har hepa. Men jeg tænker på hvordan den er når man f.eks. har trapper. Er der forskellige hoveder med til den ?

  Nå ja… vi er en familie på 5, har kun en kat, og et hus på 150m2

  Hilsen Lotte

 • Hej Lotte.

  Jeg kan sagtens forstå at du overvejer en model som denne – jeg er fortsat rigtig glad for den. Den er rigtig god til trapper men den fåes ikke med andre hoveder end det der sidder på den. Til hverdag er den rigtig smart og god, men når det kommer til den store hovedrengøring, hvor man lige stikker støvsugerslangen op og støvsuger lofter og paneler osv. der kommer den desværre til kort, idet man ikke lige kan hæve den over hovedet osv…Sugeevnen er heller ikke helt så kraftig, som en stor almindelig støvsuger og beholderen til støv er heller ikke så stor som hos en almindelig støvsuger. MEN til almindelig brug ville jeg klart anbefale den. Jeg bruger stort set kun den til hverdag – vi har heller ingen gulvtæpper, men kun et par pyntetæpper hist og her – dog havde jeg i weekenden huset fuld af fødselsdagsgæster og inden de kom, havde jeg lige den store Dysonstøvsuger fremme, for at fjerne ALLE hundehår og støv i hjørner og kanter mm. NU ved jeg jo ikke hvor patentlige I er, men jeg ville personligt ikke kunne nøjes med denne lille støvsuger, da jeg jo også har hund og har meget højt til loftet med masser muligheder for støv og spindelvæv i hjørner og kanter. Så valget er dit og det kommer helt an på dit behov og patentligheden 😉 Pøj pøj

 • Kan se, at du nævner, at I har hund. Det har vi også…. Og jeg er bekymret for, om den håndholdte Eletrolux støvsuger kan tage de lange hundehår – eller om de vil filtre sig fast i støvsugerhovedet samt i opsamlingsbakken og diverse andre løsdele i støvsugeren?

  Pt. har vi nemlig en robotstøvsuger (Roomba) som supplement til den gl.dags med ledning. Og jeg synes faktisk, der er mere rengøring af robotstøvsugeren end hvad godt er, fordi alle de lange undehår sætter sig fast, og derfor skal alle løsdele skilles fra hinanden hver gang robotstøvsugeren har været i brug.

  Jeg er derfor nysgerrig efter at høre, hvordan du oplever, at den håndholdte Eletrolux ZB5012 håndterer hundehår. Og om jeres hund er en kort-håret eller langhåret hund?

  Ser frem til dit svar, og tak for en ellers fin anmeldelse.

 • Hej Marianne.

  Kan sagtens forstå din bekymring! Vi har en labrador og hun fælder sådan jævnt, med mellemlange tykke hår. Den tager fint hendes hår og da hovedet har sådan en børsterensefunktion ved tryk på en knap, så renser den selv hovedet, når man trykker på den. Man skal selfølgelig lige eftertjekke hovedet for hår af og til, men jeg har ikke oplevet det som et problem. Hvis du tager støvsugningen jævnt og løbende er det ingen problem – men hvis du udskyder det og venter til det er rigtig grelt med hår og store nullermænd overalt, så ville jeg investere i en “rigtig” støvsuger, som kan tage ordentlig fat. Denne her er god på farten og til det daglige, men til de større rengøringsrunder bruger jeg den store. Pøj pøj!

 • Jeg har to spørgsmål:-)
  Kan den komme ind under sofaer og senge?
  Har den en aftagelig mini håndstøvsuger i skaftet?
  Mvh. Annemette

 • Hej det ser rigtig spændende ud jeg har lige set en tv reklame med en ligende støvsuger fra Leifheit, den er også med ledlys og uden ledning. Mit spørgsmål er om der er nogle herinde som har erfaring med denne støvsuger, håber rigtig meget der er nogle af jer som kan fortælle lidt om hvordan støvsugeren er i virkelighed. jeg har nemlig fundet en rabatkode som giver gratis fragt men jeg ved ikke hvor længe den er tilgængelig. Leifheit rabatkoden er her https://rabatkodejunglen.dk/butik/leifheit-rabatkode/

  Venlig Hilsen

  Hans Thomsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.