10 ulækre ting, du glemmer at rengøre i dit hjem

De fleste har deres daglige eller ugentlige oprydnings- og rengøringsvaner, men ofte har vi tendens til bare at køre henover de hjørner og kroge. Derfor glemmer vi nogle af de mest udsatte steder, fordi vi ikke kan se skoven for bare træer. Der er nemlig visse områder og ting i dit hus, som gemmer på rigtig mange bakterier og hvis der ikke bliver passet på spredningen af disse, kan det ikke bare være ubehageligt at leve i, men også farligt. Her kommer der derfor ti ulækre ting du måske glemmer at rengøre i dit hjem.

1) Foodprocesseren/Blenderen. De maskiner vi bruger til at lave mad i, kan bogstaveligtalt formere sig. Hvis maskinerne ikke bliver rengjort grundigt, kan små madrester i et hjørne formere sig og blive til en masse små mider eller orme.

2) Svampe og klude. Skift dine svampe og klude hver eneste dag! Mange tror at det er fint med et par gange om ugen, men det skal altså være HVER dag. Klude og skuresvampe gemmer nemlig på så mange ulækre rester og bakterier og hver eneste gang du lige skal tørre bordet af, spreder du bakterierne rundt på bordet istedet for at rengøre det. Husk desuden at vask dem på minimum 60 grader – helst 95.

3) Din køkkenvask. Selvom du tænker at der løber vand igennem afløbet hver dag, så er dette slet ikke nok. Sørg for at vaske køkkenvasken af med sæbe og varmt vand hver aften, når der er ryddet op. Derudover kan du være god ved dit afløb hvis du hælder en kvart dl. opvaskemiddel og en liter kogende vand igennem, en gang ugenligt.

4) Paneler. Husk at tørre over paneler mindst en gang om måneden. De er en perfekt platform for støv og kan gemme på meget både oppe under loftet og nede ved gulvet. Hvis det er svært at nå op til loftet, så tag et kosteskaft og læg en klud henover hovedet, så det bliver nemmere at tørre af højt oppe.

5) Lyskontakter og dørhåndtag. Vi røre ved dem hver dag rigtig mange gange, men glemmer ofte at tørre dem over med kluden i den ugentlige rengøring. Det tager ikke lang tid, men tænk lige over hvor mange hænder, der røre dem dagligt og giv dem så lige en omgang med kluden af og til.

6) Fjernbetjeningerne. Endnu en ting, som du har i hænderne mange gange dagligt og ofte tænker vi ikke over hvad vi ellers laver når vi ser tv og lytter til musik. Der bliver tit spist, drukket og lavet mange andre uhygiejniske ting omkring fjernbetjeningerne.

7) Bademåtten. Den suger ikke bare vandet fra dine fødder, når du stiger ud af badet, den ligger også og samler støv. Derfor er det super vigtigt, at du vasker den lige så ofte, som dine håndklæder, hvilket burde være en gang om ugen.

8) Skærebrættet. Forskning viser at skærebrætter indeholder endnu flere bakterier end toiletsæder. Sørg derfor altid for at rengøre dit skærebræt rigtigt. Hæld kogende vand henover det og skrub så grundigt. Sørg for at komme godt ned i rillerne og fugerne. Gør dette et par gange hver måned.

9) Planterne. Dine husplanter og blomter er også rigtig gode til at samle støv. Derfor skal du give dem et lille wellnessophold en gang hver eller hver anden måned. Stil dem ud under bruseren og tør bladene af med en våd klud.

10) Skabene. Dine klædeskabe gemmer på en masse støv og dette kan få dit tøj til at lugte rigtig grimt. Desuden kan møl også finde vej ind i dit tøj og derfor er rengøring af klædeskabet slet ikke uvæsenligt. En måde at forebygge det på er, at åbne skabe og skuffer hver morgen, når du lufter ud i soveværelset. Sørg for at tøjet bliver luftet igennem og når du har store tøjvaskedag, så tør lige hylderne af (ca. en gang i kvartalet), inden det foldede tøj lægges på plads.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.