Svedpletter på skjortekraven


Hejsa.
Jeg er i den situration at bo sammen med en lokomotivførre, han skal jo helst have rene skjorter på hverdag.
men nu er det sådan at på hans kraver begynder sveden at komme frem med gule pletter.
jeg har prøvet mange ting, og fået mange gode råd til fjerning af disse, men uden held.  (opvaskemiddel, opvaskesæbe, klorin, osv.)
Nu vil jeg høre om du har en godt råd til fjerning af disse gulepletter.

med venlig hilsen

Monika isaksen

 

SVAR

Hej Monika
Alm. opvaskemiddel skulle faktisk være nok, smør det på læg skjorten i en pose natten over.
Men prøv her 3 dobb. saliamiak spiritus, men neutraliser derefter med opvaskemiddel hvis den ikke vaskes straks.
Held og lykke
Venlig hilsen
Inge Marie Johnsen

6 Comments

 • et spørgsmål til skjortekraver med gulnede kanter. Skal kraven vædes med 3 dobl. salmiakspiritus OG lægges i en pose natten over og herefter vaskes?

  På forhånd tak

  Bedste hilsner
  Dorthe

 • Ja det kan du sagtens gøre. Et andet trick er, at man kan blande koldt vand med klorin – halvt af hvert og så dyppe kraven i blandingen i nogle minutter, indtil man kan se det virker. Derefter skyller man kraven under den kolde hane og vasker den. (Dette trick virker dog kun hvis skjorten er helt hvid:)

 • Jeg har det samme problem under armhulen på mine sorte t-shirts. Kan man gøre det samme med 3 dobl. salmiaksoeritus? eller misfraver det den? Jeg har menlig det problem at når jeg har haft blusen på et stykke tid. Begynder det gamle sved at lugte, selvom at jeg har vasket den. Vil det også hjælpe ved at rense det med 3 dobl. salmiaksoeritus? Håber at i kan hjælpe, da jeg har smidt flere trøjer ud og økonomisk er dyrt, da jeg skal købe nye.

  MVH Carian

 • Jeg kan ikke fjerne svedlugt fra mit løbetøj, men at bruge 3 dobl salmiaksoeritus til tøj synes jeg er lidt voldsomt og opvaskermiddel virker ikke. Er der andre gode råd;O
  Irene

 • Min mand var svejser, vaskede jeg altid hans skjorter med et par spsk soda sammen med vaskepulver, så forsvandt den sorte farver der var i halsen altid, kan også lægges i blød i soda natten over.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.