Det var weekend og aftensmaden skulle være enkel ovenpå en hård uge. Jeg havde et halvt kilo oksekød og en bunke grøntsagsrester, og tænkte derfor, at jeg ville lave min helt egen husmorversion af Shepherds Pie.
Jeg havde
Løg Hvidløg Hvidkål Champignoner Gulerødder Oksekød KartoflerFREMGANGSMÅDE
Skræl kartoflerne og kog dem til de er møre.
Hak de resterende ingredienser fint og bland det hele i gryden.
Tilsæt en dåse hakkede tomater
Smag til med okseboullion, salt, peber og Engelsk Sauce
Lad det hele koge op og læg det i et ovnfast fad.
Mos kartoflerne med lidt smør, mælk og salt.
Læg mosen ovenpå kødsaucen.
Fordel mosen jævnt og kør en gaffel igennem for at lave et mønster.
Sæt retten i ovnen på 200 grader i tyve minutter.
Når der er fem minutter tilbage, rives lidt ost og fordeles på toppen, så det lige når at smelte, inden fadet tages ud.
Tag retten ud og server evt. med ketchup og en grøn salat.
Velbekomme!