Striber i tøjet efter vask

Hej Alicia
Min kæreste har et par chinos bukser i en beige farve. Efter et par ganges vask kom der hvide lange striber på dem.
Ved du evt., hvordan man kan undgå det? – kan det evt. være vaskepulveret? – der blev ikke brugt skyllemiddel.
På forhånd mange tak 🙂
Hilsen Anne

SVAR

Hej Anne
Vasker I dem på vrangen? Det er altid en god ide for at undgå striber. Det kan være at vaskepulveret sætter sig i  folderne, eller det kan være noget andet? Husk også at dosere dit vaskepulver korrekt, så du ikke overdoserer. Hvis det fortsat er et problem så gå evt. over til flydende middel. Husk også at hvis du vasker bukserne ved lavere temperature end 40 grader, så skal du bruge et middel som er beregnet til 30 grader eller koldvandsvaske, da normalt vaskepulver kan være svært at opløse i kolde temperaturer.
Skriv gerne igen.
Held og lykke
Venlig hilsen
Inge Marie Johnsen og Ann-Alicia Ilskov.

2 Comments

  • De hvide striber på mørkt tøj efter vask skyldes hverken vaskepulverrester eller kalk, men derimod de små bitte hvide fibre, der altid sætter sig på glaslågen og gummipakningen efter vask af hvidt sengetøj og håndklæder. Sørg derfor for at tørre især glaslågen af med en fugtig klud efter hver vask, så kommer striberne ikke igen.

  • Hvordan fjerner jeg de hvide striber på mørkt tøj efter vask som er i folderne. Ved godt jeg fremover skal vaske på vrangen men nu hvor det er sket vil jeg høre hvordan de kan blive pæne igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.