Sorte Gummilister, Kalk og Duggede Vinduer!

Hej

Hjælp! Jeg har fire problemer!

1) Hvordan fjerner jeg kalk fra glasbyggesten i en bruserkabine? 2) Hvordan undgår jeg vinduerne dugger – der er en til to centimeter vand i bunden af vinduet HVER morgen, jeg bor i et hus fra 1947. 3) Fordi jeg har det problem har jeg også problemer med at gummilisterne i vinduerne er helt sorte, hvordan fjerner jeg det? 4) Sidst men ikke mindst har jeg store problemer med kalkdannelser ved udløbshul i mine to terrassohåndvaske – se billeder – hvordan fjerner jeg det? Håber du kan hjælpe mig med alle fire problemer. På forhånd tak.

SVAR

Hej Kristina og Morten

1 problem: hvor meget kalk er der på glasset? evt. tage et barberblad og skrabe kalken af, derefter afvaskes grundig med evt. ajax, for at fjerne alt gammelt kropsfedt og rester af sæbe.

Brug nu et afkalkningsmiddel, vask dette fra neden og opefter, for at undgå løbere, lad dette virke og tag nu en skuresvamp og skruppe kalken af. Behandlingen som godt kan gøres et par gange efter hinanden, neutraliser med ajxa.

2 problem: Når vinduer dugger, udluftning er det eneste, det er kulde og varme mod hinanden.

3 problem: skrubbe gummilister, aftør evt. med atamon, som man bruger til syltning, det dræber bakterierne.

4 problem: hvis problemet er stort skrabe let med en skrællekniv og tage resten med skuresvamp, ingen afkalkning på terasso.

Venlig hilsen

Inge Marie Johnsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.