Sådan vælger du din næste vaskemaskine, 5 gode råd

asko_gorenje_homemaid_vaskemaskine_og_toerretrumbler_6_690

Står du og skal købe en ny vaskemaskine? Det kan ofte være en jungle, at vælge den helt rigtige maskine, til netop dit behov. Her på husmoderen.dk får jeg ofte henvendelser netop ang. vaskemaskiner, typer, priser, brug, vedligeholdelse og meget mere. Derfor har jeg her, samlet mine bedste råd, til hvordan du bedst finder frem til den maskine der passer ind i dit hjem.

energimaerkning_80

1) Hold øje med energimærkningen. Når du kigger efter en ny maskine, findes de i alle prisklasser og her kan det sagtens betale sig, at købe de dyrere maskiner, hvis energimærkningen er bedre. Her er der altså en del penge at spare på sigt. En gammel billig maskine, bruger ofte mere i forbrug end de nyere og bedre maskiner.

2) Kig på centrifugeringsevnen. Jo højere denne er, jo bedre. Dette gælder særligt, hvis man har i sinde at tørre sit tøj i tørretumbler efterfølgende. Jo bedre maskinen centrifugerer og slynger vandet ud af tøjet, jo mindre energi skal tørretumbleren bruge på samme.

ghor5m7nbzn9bivhjvwh

3) Hold øje med kapaciteten. Kapaciteten varierer alt imellem 3,5 – 8 kilo. Det bedste for miljøet, er aldrig at overfylde maskinen. Hold dig til det antal kilo der står på maskinen. Derfor er det vigtigt, at du gør op med dig selv, hvor meget du vasker om ugen, om det er nødvendigt med en af de store maskiner, eller om en mindre kan gøre det?

4) Sørg for at undersøge antallet af programmer, maskinen kan vaske. Er man bare sig selv og går man kun i jeans og farvet bomuldstøj, så kan en maskine med få programmer sagtens være løsningen. Vasker man derimod reglmæssigt, mange forskellige typer stoffer, såsom, silke, uld, tæpper, dyner osv. så overvej at vælge en maskine med flere programmer og tænker man på miljøet, så gå efter de mere miljøvenlige programmer. Disse tager oftest lidt længere tid, men det betaler sig.

washer-and-dryer

5) Det sidste man skal tænke over, er om man ønsker en top- eller frontbetjent maskine. I Danmark bruges der oftes frontbetjente maskiner, men mange steder i udlandet sværger man til de topbetjente maskiner. Sidstnævnte kan være rigtig gode, hvis pladsen er trang i rummet. Udover dette vasker maskinerne generelt set, tøjet lige rent.

Du kan se, sammenligne og købe et hav af maskiner ved at gå ind på Pricerunner.dk – her finder du de bedste priser og kan nemt læse dig til mærkningsordninger, kapacitet, energiklasser og meget mere.

 

Fotos: 
http://www.bygogbolig.dk/artikel/den-intelligente-vaskemaskine-styrer-vasken/
http://www.ahs.dk/tips-raad/energimaerkning.aspx
http://www.mynewsdesk.com/dk/lgnordic/pressreleases/stilfuldt-design-i-vaskerummet-lg-big-in-combo-soelvglinsende-skoenhed-med-kapacitet-i-verdensklasse-862337
https://homeappliances.files.wordpress.com/2010/08/washer-and-dryer.jpg

 

1 Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.