Sådan vælger du den bedste madras til dit barn

cheerful girl sleep in white bed

En god nattesøvn spiller en kæmpemæssig rolle for dit barns evne til at udvikle sig og opretholde et sundt helbred. Derfor er det ikke helt uvæsenligt, hvilken type madras du vælger til dit barn. Valg af madras til børn afhænger af en række forskellige faktorer herunder vægt, kropsbygning, kroppens temperatur m.m. I denne artikel vil du blive introduceret for nogle gode råd du bør følge, når du skal finde en god og optimal madras til dit barn.

Først en lille huskeregel: Nedarv ikke madrasserne

Det kan være meget fristende at finde den samme og gamle madras frem som storebror eller storesøster brugte i sin tid, men dette er strengt forbudt, hvis du gerne vil have, at dit barn sover så godt som muligt. Efter storebror eller storesøster har brugt madrassen, er den blevet formet efter hans eller hendes krop. Det vil sige, at den faktisk allerede er tilpasset en persons krop, hvorfor det er ganske uhensigtsmæssigt at bruge den igen til en ny person og en ny krop.

Et barn som vejer under 50 kg bør vælge skum eller latex

Hvis dit barn vejer under 50 kg anbefales det at vælge en madras af skum eller latex. Der findes forskellige typer af skum og latex. Derfor er det en god ide at tage en snak med en forhandler om valget. Dog skal du vide, at latex virker kølende på kroppen, hvorfor denne type madras er værd at vælge, hvis du har et barn som døjer med at svede meget om natten. Omvendt er en madras i viskoelastisk skum at foretrække, hvis dit barn har problemer med at fryse om natten. Viskoelastisk skum virker omsluttende og isolerende på kroppen, hvorfor dit barn vil have meget nemmere ved at holde på varmen.

Sådan finder du ud af om du har valgt den rette madras til dit barn

Når du er på udkig efter ny madras til dit barn, er der faktisk en række gode ”tommelfingerregler” du kan gøre brug af. En madras er god, hvis barnets rygsøjle er lige, når han eller hun ligger på siden. Derudover er en madras også god, hvis den støtter ekstra godt op ved lænden og gør det svært at presse en hånd ind under det nederste af barnets ryg.

Du kan få gratis ekspertvejledning på nettet – læs hvordan

Hvis du ligesom størstedelen af alle madrassøgende har svært ved at gennemskue markedet og de forskellige madrastyper, er det en meget klar fordel at henvende sig til en forhandler eller eksperter inden for området. Og du kan faktisk få eksperthjælp direkte hjemme foran din computer. Det vil sige, at du ikke behøver at køre land og rige rundt for at finde et par kompetente folk, der ved hvad de snakker om, når det kommer til valg af madras til børn.

Online magasinet BedreBoligliv.dk har nærmere beskrevet, hvordan det er muligt at få gratis ekspertvejledning direkte foran computeren. Du kan læse mere om det i følgende artikel: http://bedreboligliv.dk/madras-og-senge-vejledning-3-gode-raad/

Foto:
http://beddingexperts.wordpress.com/2014/03/24/top-5-mattress-considerations-for-children-and-teens/
http://www.organiccleaningmasters.com/mattress-cleaning 

6 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.