Sådan undgår du glaspest!

Et helt almindeligt problem blandt glasejere er glaspest. Det kan ramme både dyre og billige glas og kommer sjældent belejligt. Man tager sine glas ud af maskinen og pludselig har de fået en irriterende mælkehvid belægning. Det kan opstå fordi glassene udsættes for høj basisk koncentration fra opvaskemaskinen i længere tid og så kan glasmassen krystallisere.

Er man i tvivl om det er glaspest, kan man teste glassene ved at dyppe dem i alm. hvid lagereddike i fem minutter. Hvis belægningen forsvinder er det ikke glaspest, men blot fordi opvaskemaskinen mangler salt. Hvis det er pletter eller striber, der er på glassene er det heller ikke glaspest, men blot manglen på afspændingsmiddel.

Hvis belægningen ikke går væk efter eddikeforsøget, kan glassene være ætsede og så er det glaspest. Glaspest er rigtig svært at få af glassene. Hvis du dog har reklamation på dine glas, så kontakt forhandleren og se om de kan byttes. Der er nemlig ikke meget at gøre hvis pesten først er kommet på besøg. Derfor anbefaler jeg disse gode råd til hvordan du kan undgå at få ødelagt dine glas.

1) Vask altid glas på under 55 grader.

2) Undgå tørreprogrammer.

3) Åbn maskinen efter vask, så dampen kan blive lukket ud.

4) Brug glasbeskyttende middel i maskinen, som fx. Neophos Protector.

5) Doser opvaskepulveret korrekt.

 

1 Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.