Roadtrip Part 5 – Hvad laver man udenfor Rom?

DSC_0055

Efter dagen i Rom, sov vi længe. Dog var vi ikke trætte af, at opleve. Vi søgte på seværdigheder i området og fandt frem til en større herskabsvilla i byen, Tivoli.

DSC_0237

Faktisk er vores Tivoli i København, opkaldt efter netop den by. Villa d’este er ligesom Venedig, på Uniscos liste over verdens mest bevaringsværdige monumenter.

DSC_0044

Vi kørte tre kvarter østpå og fandt den lille by, højt oppe på en bakketop af små snoede veje. Byen er bestemt et kig værd og villaen er virkelig flot! Men det er dog ikke villaen i sig selv, der imponerer – det er haveanlægget.

DSC_0065

Det er et af de første store haveanlæg af sin art og det siges, at det var denne have/park, der inspirerede franskmændene til at lave haverne/parken omkring Versailles slottet.

DSC_0103

Måske det netop også var denne have, der inspirerede grundlæggerne af Tivoli i København, til at lave den gamle have så hyggelig og fin. Villa d’estes have er fuld af springvand og fontæner.

DSC_0174

Det er nærmest det ene overdådige springvand, der overtager det næste, når man går rundt og ungerne nød, at løbe frit rundt og lege fangeleg. Det er et sandt flor af grønne planter, citrontræer og diverse blomster, der møder en, når man færdes op og ned af de hyggelige labyrintagtige gange oppe på toppen af bakken.

DSC_0231

DSC_0220

På vej op i bilen, ænser man slet ikke den spektakulære park, da den ligger skjult bag høje mure, men når man står deroppe, ser man dalen og udsigten ganske klart.

DSC_0130

Villa d’este skulle bare lige være vores lille afslappertur på en hyggedag, men det bliver nok en af de destinationer, jeg kommer til at huske aller bedst og jeg håber på, en dag, at kunne aflægge stedet et besøg endnu engang.

DSC_0150

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.