Rengøring af Kogeplader

Hejsa. Håber I kan hjælpe mig ? Jeg har skjolder/pletter på mit glaskeramiske komfur som jeg ikke kan rense af. Jeg har prøvet med skraberen og pudset efter med det jeg normalt bruger til komfuret, jeg har prøvet med opvaskemiddel, men der bliver ved med at være de skjolder. Ellers er resten af komfuret fint og blankt, men disse skjolder ser ikke pænt ud. Har I ikke en super god ide til hvad jeg kan gøre for at få dem fjernet ? På forhånd tak ! Mvh og stor respekt fra Dorte.

[box type=”shadow” ]Hej Dorte. Prøv at smøre brun sæbe(krystal) på og læg husholdningsfilm henover, natten over. Næste dag skulle du kunne skrubbe det af med det middel man normalt bruger til keramiske kogeplader. Du kan evt. også prøve at smøre madolie på og tænde på svag varme i et par minutter. Så slukker nu og venter lidt og så skrubber du løs med en god grov svamp. Det er et gammelt husmortrick ;)Held og lykke Venlig hilsen Inge Marie Mamsen og Ann-Alicia Ilskov.[/box]

 

7 Comments

 • Hej Husmoderen
  Jeg har en helt ny induktionskogeplade. Nogle af zonerne har fået nogle hvide skjolder. Det virker som om det er under overfladen. De forsvinder når zonen er varm. Har I et bud på, hvad det er?
  Mvh
  Pia Olsen

 • hej husmoderen
  Jeg har sådan en glaskeramisk kogeplader på mit komfur, jeg synes ikke jeg kan få det ordenligt rent, da det jo bliver at se hvis ting koger over og laver ringe og ender med at brænde fast, kan jeg bruge brun sæbe som der står oven over eller ? Jeg har prøvet med det normale og med en voks og voksen virker, har bare ikke helt armkræfterne til at bruge den, desværre og vil jo gerne have mine kogeplader rene, for ellers bliver det jo bare svære og svære, håber i kan hjælpe.
  Hilsen Elin

 • Du kan nemt få dine kogeplader helt rene og i de fleste tilfælde kan du få dem til at se helt nye ud igen. Du skal bruge PowerScrub svampe, de fjerner faktisk også små ridser og de er fantastiske til flere ting i hjemmet.

  PowerScrub svampe kan købes på http://www.mirakelsvampe.dk og på http://www.powerscrub.dk og de kan også købes i Kop & kandes butikker.

 • Ris er kogt over og der er efterfølgende brændt ris fast på kogepladen. Kan ikke få det af med skraber og glaskeramisk rengøring. Hvad gør jeg?
  Vh
  Birgit

 • Hej husmoderen.
  Sukker er brændt på vores glaskeramiske kogeplade og jeg kan ikke få det af.
  Håber du kan hjælpe mig med hvad jeg skal bruge?
  På forhånd tak
  Hilsen Bente

 • Kære Husmoderen.
  Vi har et ellers fint og rent induktionskomfur, men på kogepladerne er der spejlagtige pletter. Jeg gør tit komfuret rent med rensemiddel og min skraber i tilfælde af, at der er spildt kartoffelvand eller stegefedt, men de spejlagtige pletter forsvinder ikke lige meget hvad. Hjælp, hvad gør jeg?
  På forhånd tusing tak for jeres svar.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.