Kitchenaids Artisan Foodprocessor, Køkkenets Nye Konge

Igennem min tid som professionel husmor, har jeg efterhånden prøvet en del udstyr af. Særligt køkkenmaskiner har jeg afprøvet, både her på bloggen, men også bare derhjemme for interessens skyld og hjemme hos veninderne. En af de maskiner jeg altid gerne har ville prøve, ankom først i mit køkken for få uger siden. Siden da har jeg kokkereret til børnefødselsdage, venne- og familiemiddage og ikke mindst til hverdagen. Jeg har været i køkkenet alene, med mand, børn og hund og det skal allerede nu nævnes at vi har fundet en af vores nye favorit maskiner.

DSC_0625

Kitchenaids artisan foodprocessor er køkkenets nye enevældige hersker. Da pakken ankom blev jeg meget overrasket over størrelsen. Den var kæmpe stor og der var langt mere ekstraudstyr med, end forventet. Først bliver man lige ramt af koldsved og så sætter man sig ned og gennemgår klinge efter klinge, citruspresser, æggehvidepisker og alskins knive. Derefter læses manualen, som er kort og meget præcis og faktisk meget overskuelig. Og så begynder man at lave mad!

DSC_0611

FRUGT & GRØNT

Maskinen er som sagt god til mange ting, men en af de ting, som pludselig bliver en leg er de grønne sager. Mine børn er ikke ret vilde med grøntsager og min søn kan finde dem i stort set al mad, selvom jeg prøver at skjule det. En dag skulle pasta med kødsovs testes. Jeg fandt de sædvandlige grøntsager frem, broccoli, blomkål, hvidkål, løg, tomater og porre. Det tog mig ca. et minut at snitte det hele, til ukendelighed. Jeg kunne også have snittet det mindre, men dette var for at teste børnenes smagsløg. Det hele blev blandet i kødsovsen og sjældent har ungerne spist så mange grøntsager i en kødsovs. De forskellige klinger gjorde det muligt, enten at snitte alle grøntsagerne ens, eller også kunne man have snittet dem i forskellige mønstre, hvilket fx. er sjovt til en salat. En af klingerne jeg hurtigt blev glad for, kunne indstille tykkelsen på skiverne, mens man snittede dem. Den kunne lave gulerødderne papirstynde det ene sekund, og derefter kunne man skrue op så skiverne blev tykkere og tykkere, uden at skifte klinge. Denne funktion tænker jeg også bliver meget belejlig, når der skal laves konfekt til Jul og der skal skæres marcipan og nougat ud i tynde og tykke skiver.

DSC_0572

ÆG

Kitchenaids artisan foodprocessor har også en såkaldt æggepisker. Den er super god til fx. æggehvider, blommer der skal piskes luftigt med sukker mm. Til vores børnefødselsdag, skulle jeg lave nogle forskellige kagebunde og her var æggepiskeren virkelig god. Normalt ville jeg enten bruge min foodprocessor eller min elpisker, men når man nu alligevel har gang i foodprocessorens andre skåle og funktioner, var det rart, at man kunne sætte den lille skål i og fortsætte, så man ikke skulle have gang i andre maskiner.

DSC_0594

JUICE

Foodprocessoren kommer med sin helt egen juicepresser. Først syntes jeg det var lidt overkill (det gør jeg måske stadig), for hvor ofte er det lige man ikke kan overskue at presse en saften fra en frugt i hånden, og har de fleste ikke også en juicepresser nu til dags? Ikke desto mindre blev jeg glad for funktionen. Hvis man skal presse mere end en citrusfrugt, var det rigtig rart. Det var nemt at sætte skålen på og så drejede hovedet bare rundt, mens man pressede frugter. Fordelen over en juicepresser var også at i juicepresseren skal frugterne skrælles helt først, dette var ikke nødvendigt her. Men med mindre man presser mange citrusfrugter, er det nok en skål, der kommer til at så bagerst i skabet.

DSC_0580

KAGER

Som allerede nævnt brugte jeg foodprocessoren til, at lave flere kager med. Vi elsker at lave kager både til hverdag og fest og den blev sågar også brugt til cookies og småkager. Som allerede nævnt, var min favorit ting, de tre forskellige skåle. Til en af mine lagkagebunde skulle jeg først hakke nødder, hvilket jeg gjorde i en skål, hvorefter jeg satte den til side. Derefter skulle jeg piske æggehvider, hvilket jeg nemt kunne gøre i en anden skål, som jeg så satte til side. Til sidst skulle jeg blende bær, hvorefter jeg kunne blande alle ingredienserne i nøddeskålen. På intet tidspunkt skulle jeg vaske skåle af efter jeg havde hakket, blendet eller pisket æg. Det var rigtig dejligt, bare at kunne stille skålen til side og fortsætte i næste skål. Dette gjorde dog mine margretheskåle overflødige, hvilket var noget nyt. En anden ting jeg også nød, var maskinens evne til at hakke chokolade, som er noget jeg ellers ynder at hade, at gøre i hånden. Mange timer og håndkræfter er blevet sparret i de uger vi har testet maskinen.

RENGØRING

Maskinen er meget nem at rengøre. For det meste skyllede jeg bare de forskellige klinger og skåle og stillede dem til tørre på køkkenbordet, men alle delene kan også sagtens puttes i opvaskemaskinen.

GODT OG SKIDT

Noget af det negative omkring maskinen er, at den er stor og at der er meget ekstraudstyr. Jeg tror aldrig jeg har set så meget ekstraudstyr og selvom det opbevares i en fin, lækker kasse med låg og børnesikring, så er der meget af det og det fylder. Hvis man derfor ikke laver ret meget mad og ikke har behov for de forskellige klinger og funktioner, så kan en mindre maskine måske gøre det. Dette leder os også over til prisen. Det er en ret dyr maskine. Prisen starter på omkring 3650 kr. Til gengæld skal det nævnes, at hvis man er glad for at lave mad, så bliver man lykkelig hver gang man ser den i sit køkken, hver gang man tænder for den og hver gang man laver mad i den. Den er en fryd både at se på og i brug. Det er drømmegaven til enhver madentusiast og jeg har personligt lige tilføjet på min egen liste over juleønsker.

DSC_0634

KØB

Maskinen kan købes i rigtige mange butikker og på nettet. Klik her og dan dig et overblik over de bedste tilbud og priser!

POSITIVT

  1. Maskinen er smuk og man har den gerne stående fremme.
  2. Den har utrolig meget ekstraudstyr, hvilket gør det muligt, stort set at lave al mad i den.
  3. De tre størrelser skåle er super handy og gør det nemt, at have gang i flere retter på en gang.
  4. Maskinen er nem og sikker at anvende. Jeg tøvede ikke med at lade ungerne manøvrere den.
  5. Den er robust, tåler opvask og er slidstærk. Den er lavet til brug og man har den i mange år!

NEGATIVT:

  1. Ekstraudstyret fylder meget og er lidt uhandy at finde frem og pakke sammen.
  2. Maskinen har i de fleste tilfælde kun to hastighedsindstillinger og det er 1 og 2. Dvs. den kan ikke bare køre helt langsomt, hvis man har behov for det.
  3. Det er en dyr maskine i forhold til mange andre maskiner på markedet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.