Rengøring af stænkplade i børstet stål

Hej.

Hvad er dit bedste råd om vedligeholdes og rengøring af stænkplade i børstet stål over komfur. Den er sprit ny og ikke taget i brug endnu, så tænkte om der kunne lægges en ”hinde” på fra starten af??

Venlig hilsen, Karin Larsen.

 

 

Hej Karin
Nej, den skal bare rengøres hver gang med en klud op opvaskemiddel. Det der kommer derpå er også det samme der kommer i dine pander og gryder så der er ikke så meget at gøre udover at holde den ren efterfølgende.
Glædelig jul
Venlig hilsen
Inge & Ann-Alicia.

3 Comments

  • Arrhhh…. lidt kan man nu altså godt gøre for at give pladen en “hinde”, den billigste og “let-tilgængelige” måde er at bruge noget Wd-40 du sikkert har i hjemmet i forvejen, alternativt kan man også købe sig til fx olie til rustfrit stål
    Mvh
    Troels

  • Jeg en plade der er ca 10 år gammel. Gav den fra starten lidt salatolie for at lægge en beskyttende hinde. Den er med årene blevet noget kedeæig at se på (fedtet) trods afvask med varmt vand og sulfo forsøgte jeg forleden at rense den med denatureret sprit. Da det ikke hjalp har jeg forsøgt med benzin og acetone. Det har opløst en del af belægningen, som jeg vurdere er noget lak – måske celloloselak. Den må vel være behandlet med et eller andet fra starten. Køn er den ikke blevet af min behandling . Hvad gør jeg for at få den pæn igen?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.