Rødvin og Stearin På Gulv af Fyrreplanker

Hej Alicia.

Jeg har haft nogle lejere i min lejlighed, som ikke har været de flinkeste til at holde rent og behandle lejligheden anstændigt.

Der er dels rødvinspletter og stearin spildt på gulvene – gulve som er af fyrreplanker og kun har fået vask i brun sæbe som behandling i den tid jeg har haft dem – de er uden lak eller olie.

Så jeg vil høre om du/I har tips til hvordan jeg evt. kan komme pletterne til livs, gerne uden at skulle slibe gulvene. Findes der mon en løsning som kan klare det?

Venlig hilsen,

Anders Klingenberg

SVAR

Hej Anders

Rigtig varmt vand opløser sterinen og det kan du så let skrabe af med neglen eller en kniv forsigtig.

Til Rødvinen kan du tage glycerin og komme i noget vand og lægge på pletterne. Det skal lige virke lidt, men kan så vaskes af med klud eller børste.

Brun sæbe kan også bruges. Glycerin købes i dagligvare-butik eller Matas

Held og lykke

2 Comments

  • Mod stearin på tøj, duge ect bruger jeg med stor succes kaffefiltre og et strygejern. læg kaffefiltret på stearinen og smelt stearinen, skift meget jævnligt kaffefilter. 🙂

  • Det er korrekt, at glycerin også kan anvendes til rødvinspletter på træ (gulve og borde) og ikke kun på tøj. Det skal påføres uden vand og sidde i mindst 6-8 timer. Herefter vaskes af med sæbevand, og har der ikke været vand på først, er pletterne helt væk. Er det et sted, man ikke lige kommer efter tilstrækkeligt antal timer – et sommerhus fx – så kan det sagtens vente med vasken til næste gang, man kommer. Glycerinen har gjort sin virkning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.