Pest i Opvaskemaskinen

Hej husmor!

Vi har “pest” i vores opvaskemaskine, ikke  glaspest, men vores bestik får flere og flere rustpletter. Vi har købt nyt bestik, men tør ikke tage det i brug, inden maskinen er ren. Hvad kan vi gøre?

Venlig hilsen  Elsebet hussmann

[box type=”shadow” ]Hej Elsebeth.
Køb noget citronsyre i matas og vask maskinen en gang kan gøres med jævne mellemrum, dette afkalker maskinen. Held og lykke.
Venlig hilsen, Inge Marie Johnsen[/box]

6 Comments

 • Hej!
  Rust kommer fra Rust.
  Du skal bekæmpe årsagen. Hvor er der rust i din maskine? Er det din kurv der åben i plastikbetrækket? Det skal så slibes og males.
  Bedste hilsner Stig

 • Jeg har bestik fra Kai Boyesen, det får ind i mellem også rustpletter, har fået oplyst, at det er f.eks. sakse, brødknive, ostehøvl altså andre stålting, der forårsager det.

 • Hej.
  Fjern først årsagen til rusten, som Stig skriver, og afkalk dernæst maskinen med citronsyre.
  Herefter kan du forebygge ved at tage et stykke staniol, krølle det let sammen og putte ned i bestikkurven. Det skulle gerne tage alle de små pletter bestikket ellers ville få. Bare husk at skift det ud en gang om ugen.
  Håber du kommer det til livs!
  VH Camilla

 • har hørt det også hedder flyverust. det sker hvis der er huller i plastikket på kurvene. så ruster metallet under plastikket og det er det som “flyver” rundt og sætter sig på bestikket.

 • God kommentar mht. at slibe ned og male, – vi kan nemlig se et par steder hvor plastikken er slidt af. Hvilken maling skal man egentlig anvende til sådan en opvaske maskine?
  Mvh. Ole.

 • Til alle der “slaas” med deres opvaskemaskiner og havd de kan kreere af problemer :
  Spar stroem og vand – og spar paa kemikalierne : vask op i haanden paa den gode gamle maade.
  Det kan vaere hyggeligt at vaske op sammen — eller alene ( jeg faar gennemgaaet min dag og planlaegger i morgen naar jeg tager opvasken )og saa faar koekkenlaagerne etc. ogsaa en vaad klud saa det holder koekkenet rent og paent hver dag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.