Outwells Lufttelt er familiens nye transportable sommerbolig

Vores lille familie elsker udendørslivet. Vi har flere år talt om at investere i et kvalitetstelt. Min mand er nørd indenfor udendørsudstyrsområdet og jeg følger som regel bare trop, når han siger god for noget. Men lige da det kom til et telt, ville jeg gerne være med i udvælgelsesprocessen.

DSC_0055

Grunden til, at vi valgte et telt og ikke en campingvogn eller et sommerhus er, at telte kan så mange smarte ting! De vejer ikke nær så meget og fylder ikke så meget som en campingvogn og så kan det tages med rundt i hele verden, i modsætning til et sommerhus.

DSC_0011

Nogle af kriterierne for et telt, var at det skulle kunne slås op og ned hurtigt og nemt. Jeg er stor tilhænger af roadtrips og elsker at bevæge mig og hele tiden opleve nye ting. Med andre ord ville det passe mig dårligt, at ligge samme sted i to uger, når jeg ved at hele den hvide verden ligger for mine fødder og bare venter på, at blive oplevet. Hertil er teltet også fantastisk. Mange steder i Danmark, kan man for den nette sum af 20 kroner også få lov til at overnatte på landmandens mark, i en skov eller ved vandet. Så når vejret er godt i weekenden, har vi tidligere pakket familien og er draget afsted for en overnatning eller to, lige der hvor solen skinner mest.

DSC_0013

Vi faldt over Outwell, som er et dansk mærke. Outwell laver telte i verdensklasse og har særligt mange kunder i udlandet. Vi elsker at støtte danske kvalitetsmærker og faldt over deres smart Airtent system. Vi valgte luftteltet Tomcat MP

DSC_0015

Man pumper luft i en ventil, som via nogle slanger i teltet, fordeler luften rundt på kryds og tværs i overfladen af teltet. Man pumper i ca. 45 sekunder og så er teltet klar til at blive rejst op. Inden da, har man slået et par pløkker i, men stænger og skælsord er fuldkommen overflødige. Det tog os i alt ca. 5 minutter at slå teltet op, fra det lå i posen til det stå tøjret og klar til invadering af den lille familie.

IMG_6072

Detaljer

Teltet har mange smarte funktioner, som I kan se i videoen ovenfor. Det kan deles ind i tre forskellige rum, eller blot to rum i forskellige størrelser, alt afhængigt af hvordan man ønsker det indrettet.

IMG_0337

Selvom teltet ikke behøver stænger for at blive stående, så følger der to af slagsen med, som kan holde “fordugen,” hvis man vil have den slået op, når solen skinner. Det giver lidt mere luft i teltet.

DSC_0032

Teltet er i fuld højde, hvilket er lækkert for manden på 185 cm. Vi havde ydermere 4 stole og 1 klapbord med og dette kunne fint stå inde i teltet på en regnvejrsdag, men med alle pakkenelliker og fire mennesker inklusiv, blev der lidt trængt i “fællesrummet,” når alle døre var lukket og lynet ned.

DSC_0038

Det smarte ved Outwells telte er dog, at de kan udbygges. man kan købe flere og hægte dem sammen, hvis det telt med tiden bliver for småt.

DSC_0047

Nogle andre nævneværdige detaljer, var deres indgang til ledninger i teltdugen, deres velcrobånd til ledningerne, så de kunne løbe ud langs dugen, så man ikke faldt over dem. Deres lille ekstra vindue for neden i sovekabinen, så vi hver morgen lige kunne kigge ud og se vejrets tilstand og sidst men ikke mindst var der en fin ring i loftet til, at hænge en lampe op i, hvilket vi gjorde. Vi havde en IQ Lights-lampe med hjemmefra, som er en folde lampe, man folder ligesom man lyster.

IMG_5998

IMG_5996

Plads til store og små

Vi havde investeret i to luftmaddrasser, som blev vores største hovedpine på turen. Vi havde nemlig ikke købt den selvoppustelige slags, så vi pumpede og pumpede ved hver lejr og det var træls! Vi havde slået de to sovekabiner sammen, så vi alle fire sov i samme store rum. Om aftenen, når ungerne var puttet, kunne de voksne så gå ud i “fællesrummet,” hvor vi sad og spillede kort og hyggede.

DSC_0033

At sove i telt gik fint, men en af ulemperne er her, at man hører alle lyde udenfor teltet og dette var ikke sjovt i Venedig, hvor vi boede lige ved siden af nogle unge, lettere berusede hollandske mænd, som helst skulle sidde og råde skælsord den halve nat. Min frygt for at ungerne ville vågne og græde og dermed vægge andre på pladsen, fortog sig dog hurtigt, idet de var så trætte hver aften, efter en lang dag i solen.

IMG_6105

Og det med pladsen er noget af det, der er skrøbeligt i et telt. Her er det virkelig vigtigt, at man er god til at holde orden, for ellers bliver man hurtig træt, af at der ligger til i alle hjørner og ender. Outwell havde lavet nogle fine opbevaringsposer rundt omkring, men jeg kunne godt have savnet flere af disse detaljer og evt. et net, med rum i som kunne slås ned og hænge fra loftet, alt efter behov, bare til køkkengrej, blade eller småting.

IMG_6322

Som allerede nævnt var det meget nemt, at slå teltet op og ned, og selvom teltet er nemt at have med rundt, så er dette altså stadig et telt der fylder godt i bilen. Med sine 23 kilo er det tungt og det er stort, men til gengæld er det også et mindre sammenklappeligt hus, man så har med sig rundt.

IMG_6038

 Alt i alt er vi lykkelige for vores Outwell telt. Efter endt ferie og et par dage hjemme i stuen, spurgte børnene en morgen, “mor, hvornår skal vi bo i telt igen?” 15 dages roadtrip i et oppusteligt telt var en skøn ferie og det var fedt, at være tæt sammen som familie 24:7 Nogle af de steder vi overnattede undervejs på sommerferien, var ikke booket på forhånd og det er endnu en af de fede ting ved telt. Om det er til spontane indfald, hurtige afgange eller velplanlagte ferier, så er et luft-telt både nemt og bekvemt. Men husk at køb den selvoppustelige luftmaddras;)

Priserne starter ved ca. 8.995,95

Se mere på www.outwell.com

Her er flere tekniske facts:

teltspecifikationer jpg

 

 

1 Comment

  • Hej
    Tak for dejlig læsning om tur telt og øvrigt grej.
    Hvis i ikke allerede har opdaget det, findes der en facebook klub for telt entusiaster. Den hedder
    outwell camping Club Denmark. Vi er nu over 600 medlemmer. Weekenden d. 5.-7. september, holder telt træf ( fælles campingweekend) hvor der deltager omkring 100 børn og voksne træffet holdes på FDF center Sletten, ved Silkeborg.
    Så hvis i skulle have lyst til at lufte teltet, er i velkommen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.