Okker i vandet

3932635542_43e064f337_o

Hejsa. Mon du har et godt råd til mig 
Der er desværre rigtig meget okker i vores vand så der bliver gult i brusebadet og i toilettet. Har du et godt råd til at få det gule væk??
Med venlige hilsner Louise

 

SVAR

Okker i vandet. Dette er desværre ikke ret sundt. jeg tænker at det er bedst at få det undersøgt. Afkalkning hjælper ellers mod kobber mod okker, hvis det sætter sig i bruseren o.lign. men der skal knofedt til. Gør bruseren våd og påfør derefter en blanding af halv eddike, halv vand og så skrubber du løs. Virker det ikke, kan du prøve med eddikesyre – men lad det ikke sidde for længe – skrub løs og så skyl godt efter med vand – fliserne kan ikke lide eddike og slet ikke eddikesyre – så være varsom.
Venlig hilsen,
Inge Marie Mamsen

Foto: http://www.flickr.com/photos/dzittin/3932635542/

4 Comments

 • Når man afkalker fliserne/klinkerne er det vigtigt at gennemvædde dem med vand før man begynder afkalkningen. Så er fugerne mættede og suger ikke afkalkningsmidlet. Derved går fliser/klinker ikke løse fra væggen.

 • Hvis I ikke har de store problemer med kalk, så kan jeg anbefale at bruge saltsyre på samme måde som man bruger eddikesyre til at afkalke. Okker er en jernforbindelse, og jern reagerer bedre med saltsyre end med eddikesyre. Vær dog opmærksom på at saltsyre er en stærk syre så den er ikke så harmløs at lege rundt med som eddikesyre.
  Jeg er vokset op hvor vi havde egen boring fyldt med okker. I sådan et omfang at hvis man efterlod et glas vand, dannede det bundfald. Til gengæld led ingen af os af jernmangel.

  Mvh Signe

 • Og nu jeg er igang 😉

  Jeg har fliser, der ikke har en glat/blank overflade – kan jeg også anvende eddike? Har hørt at det kan ødelægge fliserne?

  //Louise

 • Du kan i princippet godt men skal være meget varsom. Gør fliserne vpde først og bland lagereddike med halvt vand. Og tør efter ret hurtigt. Ellers skal du bruge et middel til natursten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.