Nintendo Wii U, en del af det virkelige familieliv

Oftest når man læser test af computere, computerspil og lignende, har jeg læst fem linjer og så står jeg af. Disse er nemlig ofte skrevet af gamere og spilnørder, der ligesom filmkritikere, er kræsne og svære at please. Derfor vidste jeg ikke hvad jeg skulle tænke omkring Nintendos nye Wii U konsol. Ville den være pengene værd, hvis man investerede i den og ville små, som store i familien, kunne få noget ud af den?

The-Wii-U-Gamepad

Jeg havde hele tiden tænkt, at skulle min mand og børn have et spillekonsol, så ville jeg også kunne bruge den til noget nyttigt. Lige inden Jul, fik vores familie så lov til at prøvekøre Nintendos nye Wii U konsol med tilhørende 3 spil – Mario, Wii Fit U og Nintendo Land. Nu har vi så haft konsollen i huset i et par måneder og det har givet anledning til nogle tanker og erfaringer fra det virkelige familieliv.

wii-u-gamepad-back1

DESIGN

Når man selv synes man har en velindrettet stue og et pænt fladskærmstv, så gør det ikke noget at Nintendoen er lille og kompakt. Den er fx. mindre en Playstation’en og derfor er det ikke så svært at gemme den aflange madkasse væk. Med til Nintendoen følger den smarte gamepad, som egentlig er forholdvis stor. Dog er den ikke for stor til at sønnen på fem år sagtens kan sidde med den i skødet, når der skal spilles. Den svarer ca. til en ipad mini og skærmen har en behagelig størrelse, men større skærm havde også været i orden. Gamepad’en er intuitiv og forholdsvis let at betjene. Jeg vil helst klare mig uden en manual og det sørger Nintendo også for, sagtens kan lade sig gøre. Gamepad’en er indrettet således, at der både er et styrekryds, hvor man kan styre fx. Mario med denne eller man kan vælge det gode gamle runde joystick. For de små børn, var den første knap lettest at styre med, men for de mere avancerede, kunne den gammeldags type være bedre.

WiiU_WiiFitU_2_imgeP01_E3

GAMEPAD’ENS FUNKTIONER

Gamepad’en har flere funktioner. I fx. Mario er der flere gange, hvor man skal puste på Gamepad’en for at fremprovokere en handling i spillet. Dette var en fin ny feature. Derudover fungerer skærmen både som touchskærm til fingerbrug eller til brug med en pen, som sidder bag i pad’en. Gamepad’en har indbygget kamera, gyroskop og mikrofon. Disse værktøjer, giver et let og lækkert “joystick.” Den er ikke tung at sidde med og det smarte ved denne er netop, at den bruges i forlængelse af TV’et. I Wii Fit-spillet, skulle Gamepad’en ofte bruges som et remedie, fx. som en bakke i et “tjenerspil,” hvor der skulle serveres kager. Ligeså blev den brugt som vandpistol i et “vandkampsspil.” Andre gange, var det fedt at spillet både blev vist på fjernsynet og også på gamepad’en, da man så kunne slukke for TV’et, når der kom nyheder og sønnen stadig gerne ville spille Mario. Dog kunne den ikke række ret langt væk fra Nintendo’en, før den ikke fungerede mere. Vi prøvede både at tage den med ud i køkkenet og ovenpå og det ville den desværre ikke være med til. Den skal helst kunne se “moderkonsollen”, fysisk for at virke. Gamepad’en holder strøm 3-5 timer, hvilket egentlig ikke er ret længe, men mon ikke man så også trænger til en lille pause? Der medfølger en lille fin holder, som pad’en står i, når den ikke bruges. Her bliver den automatisk ladet op.

PS_WiiU_WiiFitU_Bundle_ALL

Wii U FIT

Der fulgte som sagt tre spil med til konsollen. Det spil jeg blev gladest for var uden tvivl Wii U Fit spillet. Dette spil fungerer dog kun optimalt med et Wii Board og to Wii kontrollere. Dette havde vi heldigvis lånt med i pakken og det viste sig faktisk, at dette spil, blev det mest spillede, af hele familien. Wii U fit appellerer nemlig ikke bare til overvægtige, der ikke gider gå i fitness – her bliver der bejlet til hele familien. Der blev spillet squash, danset, stået på ski, leget sneboldskamp, hoppet i trampolin, lavet yoga og flere andre hårdere træningsøvelser. De sjove af legene, så som at hoppe i trampolin, stå på ski osv. var sjovt for hele familien. Børnene elskede at kaste snebolde og forældrene gik i konkurrencemode indtil den ene havde hoppet højere end den anden i trampolinspring.

86120

Yoga’en og de andre træningsøvelser var mest for de voksne og flere af de andre øvelser, var vores børn dog også for små til. Nu går jeg selv til yoga, hver uge og derfor var det sjovt at prøve de animerede øvelser, man skulle lave med hjælp fra en instruktør på skærmen. Det virkede fint, men instruktionerne var lidt langsomme og der var mange stop undervejs. Dette er generelt en ting, der irriterede lidt i brugen af konsollen. Alting bliver forklaret meget børnevenligt og grundigt. Det er fedt de første to gange og så bliver man lidt træt af, at skulle klikke sig igennem alle instruktionerne. Dog kan man i træningssegmentet sammensætte sin egen træning og dette var sjovt. Jeg tilbragte da også flere dage med ømme muskler, efter jeg var kommet til at gå lidt få hårdt til den.

wiiu_wiifit

I wii u fit – starter man med at veje sig ind og så kan man sætte sig et vægtmål. Dette mål, kan spillet så hjælpe en med at nå. De forskellige øvelser og spil i spillet, viser hvor mange kalorier du har forbrændt, efter træningen. Derudover giver de dig stjerner efter hver øvelse og dette er med til at opmuntre en til at klare det bedre. Fx. endte jeg med at hoppe i trampolin den ene dag, i en halv time, fordi jeg bare skulle op på 5 stjerner. Dagen efter var mine lår og bagdel så ømme, at jeg var nød til at give mig selv karantæne mod at hoppe i trampolin på Wii’en resten af ugen, indtil min krop og muskler havde restitueret min “hårde” workout. Det gode var at jeg forbrændte en masse kalorier. Mens vi havde den, havde jeg læseferie fra universitet, hvilket betød, at jeg sad ned og læste til eksamen det meste af dagen og vejret udenfor, var tilpas dårligt til lange gåture. Derfor havde jeg indlagt daglige work-out sessions på Wii U’en. Der er også gå- og løbespil i Fit-spillet og dette brugte jeg meget. Så er der forskellige opgaver undervejs. At få pulsen op et par gange om dagen, i egen stue er slet ikke så tosset og hvis jeg gjorde det i ulvetimen, var ungerne også underholdt af, at se deres mor pruste foran TV’et, mens de hjalp mig med at løse opgaverne på løberuterne.

Super-Mario-3D-World-Wii-U-Official-Screenshots-Nintendo-004

SUPER MARIO & NINTENDO LAND

Mario har i den grad fået en opdatering, fra da jeg var barn. Og hold da op, hvor er han blevet flot! Farverne er knivskarpe og grafikken er virkelig flot! Mario er gået fra at være i 2D til 3D og det er bestemt et sjovt twist. For de små børn, var det dog svært at finde ud af, at styre ham, men efter få timer, sad den i skabet. Min mand og jeg spillede ofte 2-player, da den almindelige wii-kontrol sagtens kan bruges som nr. 2 controller. Spillet var sjovt at spille for hele familien, men min mand sukkede dog lidt efter et 1st. person-shooter spil eller et andet mere actionpræget spil. Havde vi haft et sådant spil, havde han måske nok holdt interessen længere. Normalt er han en playstation-fyr, men det gode ved Wii U’en, er netop at her kunne han spille, selvom jeg skulle se TV. Gamepad’en er virkelig smart til at gøre alle i familien glade.

Nintendo-Land-Detailed

Nintendoland var et spil med en række mini-spil, hvor man kunne øve sig i at tegne en streg ml. forskellige typer frugt, man kunne udforske spøgelser med Luigi, kaste med kastestjerner, lege ninja og meget andet. Dette spil fik vi ikke udforsket så meget, som de andre spil. Dog var det fine, at nogle af spillene er meget simple og dermed var de nemme for sønnen på fem år, at regne ud. Her blev gamepad’en også brugt i forlængelse af TV’et, fx. med kastestjerne spillet, hvor man brugte touchskærmen til at skyde stjernerne afsted på med fingeren.

nintendo-wii-u-gamepad

ANDRE FUNKTIONER

Gamepad’en kan også bruges som fjernbetjening til TV’et og man kan ligeledes lave opkald fra denne, til andre i de online Nintendo spil fora man kan tilgå fra konsollen. Disse online fora fik vi ikke stiftet meget bekendtskab med, simpelthen fordi det ikke var interessant for os, men i et bowlingspil vi prøvede, kunne man få kommentarer fra andre brugere på skærmen mens man spillede. Dette var først sjovt, men efter lidt tid, virkede det bare irriterende. Nintendo’s online butik, virkede dog godt og det var let og overskueligt at tilkøbe spil. Vi købte nogle sportsspil, så vi kunne prøve butikken og nogle nye spil af.

foto 2

KONKLUSION

Generelt har vi været rigtig glade for Nintendo Wii U’en (så glade at sønnen ville være Mario til fastelavn;)!! Det dejlige har netop været, at alle i familien har haft glæde af, at bruge den. Vores søn, som er lettere spastisk i den ene side af kroppen, har haft glæde af Wii boardet og de balancespil der fulgte med denne. Ligeledes har jeg hørt, at boardet også bruges af ældre med balanceproblemer, fordi den er god til at give en fornemmelse af, hvor det er man egentlig har sin kropsvægt mest, på fødderne. Når vi havde familiefødselsdage, skulle onkler og veninder også prøve at slå hinandens rekorder i de forskellige spil. For en gangs skyld var det ikke bare mændene, der sad og spillede, os kvinder og børn kunne også være med. Nytårsnat endte således med, at vi alle prøvede at hoppe i trampolin og reddede Mario fra ildspydende blomster. Udover det føler jeg mig faktisk mere fit end jeg plejer, efter en lang og kedelig vinter indendøre. Nu er der ikke længere nogen undskyldning for ikke, at bevæge sig lidt i egen stue.

Nu hvor foråret og sommeren er på vej, er det klart at konsollen er blevet brugt lidt mindre, end i Januar-måned, men det er vel også helt naturligt og sundt, at interessen for det undenfor lokker mere, end TV-skærmen. Dog ville jeg ikke være i tvivl om, at konsollen ville blive brugt flittigt igen, når mørket falder på. Jeg har været meget imponeret over, hvor nemt det var at bruge maskinen og hvordan det har samlet familien mere, end andre spil, vi tidligere har spillet, hvor det altid ender med, at der bare er en der sidder i en krog og spiller. Med de spil vi har testet, ville andre familiemedlemmer også gerne liiige være med og de fleste kunne finde ud af det, efter få gange. Så hvis man mangler et spillekonsol for hele familien, som er brugervenligt og som ikke fylder for meget i stuen, kan man roligt investere i en Wii U.

NYTTIGE FACTS

Nintendo Wii U fås i hvid og sort.

PRIS: Starter ved ca. 2100 kr. for standard premium pakken.

Læs mere her: http://www.nintendo.dk

 

FOTOS
http://pixelsmashers.com/wordpress/?p=15873
http://wiiudaily.com/2012/06/wii-u-gamepad-battery-lasts-3-5-hours/
http://www.engadget.com/2012/06/03/nintendo-shows-final-wii-u-gamepad-tv-remote-app/
http://www.nintendo.co.uk/Games/Wii-U/Wii-Fit-U-592631.html
http://dk.ign.com/news/460/Nye-detaljer-om-Wii-Fit-U
http://gamerfitnation.com/2012/11/wii-fit-u-interview-with-nintendo/
http://www.cubed3.com/news/19903/1/nintendo-resolves-wii-fit-u-crashing-error-by-deleting-mii-characters.html
 http://gematsu.com/2012/06/nintendo-land-detailed-e3-screenshots

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.