Lus i håret og i hjemmet

Er du så uheldig at din hovedbund og dit hus, er blevet invaderet af lus, så kommer her guiden til hvordan du slipper af med dem igen.

Kæmning

Vask håret og sæb det i balsam. Kæm derefter håret med en tættekam, mens balsam endnu sidder i. Gentag behandlingen mindst hver anden dag i 14 dage. Dette råd er bedst til mindre børn.

headlicecomb476x290

2 Alternative lusemidler

1. Som alternativ til apotekets lusemiddel kan man blande 1⁄2 dl. eddike med 1 dl. husholdningssprit. Tag et par plastikhandsker på og masér blandingen godt ind i håret. Bind et håndklæde om håret og lad det sidde 1⁄2 time. Skyl det ud med shampoo. (Her er nogle af de gode) Pas på ikke at få blandingen i øjnene. Blandingen er også effektiv som kæmningsmiddel. Hæld blandingen i en skål. Dyp kæmme kammen i blandingen og kæm håret.

North-West-Australians-are-being-asked-to-be-vigilant-about-head-lice-in-the-coming-weeks_1

2. Køb en billig parfumefri balsam og tilsæt ca.20 dråber pebermynteolie. (eller brug en af disse) Ryst blandingen. Fordel lidt af balsamblandingen i håret efter almindelig hårvask. Skyl det ikke ud. Det kan føles meget koldt på hovedbunden. Lad det trække ca.1 time, eller bind et håndklæde om håret og sov med det natten over. Skyl det ud dagen efter. Pas på ikke at få blandingen i øjnene.

9780577_s

Lus i sengetøj o. lign.

Pak dyner, puder, betræk, lagner, tæpper, huer og evt. bamser i en sort sæk og stil det væk i mindst 48 timer. Læg det helst i fryseren. Vask børster og kamme grundigt. Vask ved 60° – varmebehandling (tørretumbling) i 2 timer ved 60° kan også fjerne lus fra sengetøj og tøj.

moths3

2 Comments

  • Hej,

    Rådet med balsam + pebermynteolie, hvordan er blandingsforholdet? Altså er det 20 dråber til 1 flaske balsam? Sådan lyder det jo umiddelbart, men skal man så bruge hele flasken på en gang, før det virker? For hvis man fx kun bruger 1/4 flaske balsam, svarer det jo kun til 5 dråber…. Eller er det 20 dråber uanset mængde balsam?

    Beklager, men jeg skal lige have tingene skåret ud i pap! 😛

    Mvh.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.