Lakrids og chokolade sammen er lækkert – uden tvivl! Du kan nemt lave dine egne lakrids/choko mandler.
Lav en stor potion og stil dem i en lukket beholder (glaskrukke eller plastikbøtte)! De kan nemlig holde sig i lang tid, hvis beholderen er tætlukket.
Ingredienser:
100 g nougat eller chokolade
ca.50 mandler eller et par figner (skåret i halve)
2 spsk kakaopulver
2 spsk lakridspulver (kan købes i helsekost forretninger eller lign.)
Fremgangsmåde:
Smelt chokoladen eller nougat over et vandbad. Rør meget forsigtigt i det, ellers skiller det. Bland kakaopulver og lakridspulver. Sigt pulveret igennem en si, og hæld det over på en stor tallerken. Vend mandlerne/fignerne i choko/nougat-massen. Læg dem forsigtigt over på tallerknen med pulverblandingen. Lad dem tørre lidt og vend dem så rundt i pulveret med en ske. Når de er ved at størkne lidt, så læg den i en si og ryst forsigtigt overskudspulveret af.
Lad den størkne i køleskabet, inden de spises – hvis du kan vente så længe.