
Ingredienser
1 stor kylling 1,5 kg
1 bundt citrontimian
3 fed hvidløg
Olivenolie
Havsalt og peber
2,5 dl bulgur
6 gulerødder
1 bundt mynte
1 bundt bredbladet persille
1 citron
½ dl olivenolie
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200 gr. Stop kyllingen med citrontimian og hvidløgsfed med skal.
Krydr kyllingen med havsalt og peber. Dryp med olivenolie. Steg kyllingen i 70 minutter til den er mør, gylden og sprød.
Kog bulgur i 3,5 dl vand med havsalt i 10 minutter. Lad herefter bulgur trække i vandet i 10 minutter. Skyl bulgur med koldt vand.
Sær gulerødder i fine tern. Hak krydderurter fint. Bland bulgur med gulerødder og de hakkede krydderurter. Smag til med citronsaft, olivenolie, havsalt og friskkværnet peber.
Skær kyllingen for og server til grøn bulgur.