Karoline fylder 50 år!

Nostalgisk…. – men stadig holdbar! Karolines kogebog fylder 50 år.

Den allerførste kogebog, som jeg stiftede bekendskab med var Karolines køkken (se billede). De allerførste retter jeg lavede i min mors køkken var fra Karolines kogebog. Opskrifterne var nemme og overskuelige, men bedst af alt: der var masser af billeder! Derfor stod målet (ergo det færdige måltid) helt præcist for mig, og jeg vidste hvad jeg skulle arbejde henimod! Opskrifterne indeholdt “rigeligt med smør”, ost, yoghurt, fløde og mælk. Mejeriprodukterne var der ikke spærret på i opskrifterne, det var også lang tid før fedtafgiften var opfundet. Pjecen, Karolines Køkken, som blev omdelt i 1972, må siges at være god markedsføring fra De danske Mejeriers Fællesorganisation, som stod bag bogen fra 1972. Arla driver i dag Karolines køkken, blot i en mere fedtfattig udgave.

Kort sagt er Karolines kogebøger: klassisk nemt mad, som bygger på danske råvare, især mejeriprodukter og kød.

Min første Karolines Kogebog, som blev post-omdelt i 1972:

Tænk tilbage til 80´erne: Hvem husker ikke det græske farsbrød med agurkesalat, som vi i dag kender som tzatziki……? 

Karolines Køkken opfandt nærmest tunmousse, som i bogen blev kaldt tunfiskemousse. Rejecocktailen er også en klassiker fra hæftet fra 1972.

 

Karolines Køkken udgiver i forbindelse med jubilæummet en kogebog “Alle tiders Karoline”, som beskriver de sidste 50 års madhistorie:

 

Få et smugkig på bogens layout her, der udkommer d.24 maj:

Klik her


 

Læs mere om særudstillingen, Åh Karoline, på Brede Værk i Lyngby, 25. maj – 23. september 2012

Tillykke til Karoline!

2 Comments

  • Det er ren nostalgi, når jeg tænker på Karoline-bøgerne. Og de bliver stadig flittigt brugt her i huset. Købes jubilæumbogen i boghandleren eller på nettet, jeg må da eje den også.
    Tak for en masse skønne opskrifter og madoplevelser.

  • DER ER INGEN SOM KAROLINE 🙂 TILLYKKE

    DEN BOG MÅ MED I SAMLINGEN, OG VI MÅ PRØVESMAGE RIGTIGT MEGET 🙂 jUBBII NU FÅR VORES FAR IGEN NEDFALDEN BRYSTKASSE, ( HAN BLIVER TYK)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.