Hvor mange plusser, kan der være i en opvaskemaskine?

I Electrolux ESF 8810ROX’ tilfælde, er svaret tre. Tre plusser efter det famøse A og så har man en maskine, der kan købes for den nette sum af ca. 6500 kr. Og Electrolux’ A+++ energivenlige maskine, tænker ikke bare på miljøet, den tænker også på størrelsen. Den er nemlig ekstremt rummelig. Med en kapacitet på op til 15 kuverter, er den en af markedets største og mest velindrettede maskiner. Man har nemlig fjernet bestikkurven og har i stedet, tilføjet en ekstra skuffe helt øverst. Her lægges bestikket.

DSC_0045

Til at starte med, savnede vi den gamle bestikkurv, men efterhånden har vi vænnet os til det og egentlig er det hurtigere at tømme bestikskuffen, end den gamle kurv. Vi forsøger at inddele bestikket i knive, gafler og skeer, når skuffen fyldes og så går det hurtigt og let når den skal tømmes. Til gengæld, er det ikke helt så hurtigt at fylde skuffen, som det var at fylde kurven, men de ekstra millisekunder, skal ikke vælte læsset.

DSC_0049

Vi er nemlig meget begejstrede for Electrolux’ nye maskine. Med sit blå discolys, byder den brugeren velkommen, hver gang lågen åbnes. Man er derfor aldrig i tvivl om, man har overset uudnyttet plads, når maskinen skal fyldes.

IMG_7758

For at skulle klare sig i denne familie, skal maskinerne i huset, være lette at betjene og her udemærker maskinen sig i høj grad. Den betjenes via et lille touchbaseret betjeningspanel og det velassorterede programudbud er let at finde rundt i. Maskinen har otte vaskeprogrammer og seks forskellige temperaturniveauer. Udover de mange vaskeprogrammer, er der også et personligt favoritprogram, som vælges via betjeningspanelet. Det vil typisk være det program, man bruger oftest.

Maskinen fyldes med tallerkener i bunden, glas og ta-tøj i midten og bestik i toppen. Den har tre spulearme til at nå hele vejen rundt og det er sjældent, at den ikke vasker rent, så fremt man følger vaskeanvisningerne. Skrab altid madresterne af, men det er ikke nødvendigt at skylle servicet inden brug.

DSC_0031

Mangler maskinen salt eller afspændingsmiddel, popper det op i betjeningspanelet og gør dig opmærksom på dette, lige inden du er klar til at vaske. På den måde undgår man de mælkehvide glas, der kommer af manglende salt eller pletter og rander, der kommer af manglende afspændingsmiddel.

Prismæssigt, ligger maskinen i den tungere ende, men med de mange plusser og den flotte størrelse på maskinen, er der altså også penge, at spare i længden, særligt i vandforbrug. Blandt maskinens programmer finder man blandt andet Eco, Auto-Flex og one-hr. Eco-valget er selvfølgelig det mest energibesparrende valg. Med Auto-Flex registrerer maskinen selv graden af snavs og vurderer derudfra selv mængden af vand der skal forbruges og dermed hvor lang vasken bliver. Vi bruger gerne dette program, når maskinen skal vaske små mængder service, for så vurderer den selv, at det er en lille hurtig vask. One hr. siger sig selv, at det er deres hurtige vask, til når man fx. har mange gæster og meget service der står i kø, for at blive vasket op.

DSC_0051

En lille ekstra lækker feature er maskinens børnesikring. Når man nu har sådan en smart touchskærm, kan den i høj grad være fristende for de små, men denne kan låses, så de mindste fingre, ikke kommer i nærheden af den.

Den sidste dejlige ting ved maskinen er dens lydløshed på 39 decibel. De første par gange, stod jeg helt stille og lyttede for at sikre mig at maskinen var gået i gang og dette er en fryd, når ens køkken ikke har en dør man kan lukke indtil stuen.

Blandt de negative ting, vi har at sige om maskinen er, for det første, at skufferne kører lidt hakkende, når de kører ind og ud. De kan virke lidt vakkelvorne. Yderligere, kan man bede maskinen bippe, når den er færdig med opvask og den bippelyd er ganske forfærdelig skinger, så den slog vi hurtigt fra igen.

DSC_0038

Men generelt får man meget maskine for pengene, både størrelsesmæssigt og energimæssigt. Der er ikke så mange dikkedarer – den er nem at gå til, programmerne er lette at forstå og touchskærmen enkel at overskue.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.