Hvidt tøj bliver hurtigt misfarvet

Det er fortvivlende, at hvidt tøj og kulørt tøj med hvide striber allerede efter få vaske ved 40 grader i min 3 år gamle vaskemaskine bliver trist og nusse-gråt. Kulørt tøj med hvide striber eller hvide kanter kan ikke bare affarves.
Problemet opstår aldrig, hvis jeg vasker tøjet i hånden med nøjagtigt det samme vaskepulver og skyllemiddel.
Hvad sker der i vaskemaskinen? og hvordan undgår jeg det i fremtiden?

Jette.

Hej Jette.
Skyl altid tøjet op i eddikevand inden tøjet tages i brug eller inden det vaskes i maskinen første gang! Det gør at farverne ikke løber sammen.
Held og lykke
Venlig hilsen
Inge Marie Mamsen

2 Comments

 • Hej Jette,

  Min kæreste og jeg blander altid eddike i vaskemaskinen sammen med vaskepulveret, når vi vasker farvet tøj. Jeg tror at det binder farven i tøjet, så det ikke bliver vasket ud. Det virker i hvertfald.

 • Dylon har i deres udvalg et middel som adskiller farverne igen hvis uheldet er ude.

  Forsøg dig frem med forskellige vaskemidler og skyllemidler da nogle af dem er bedre end andre til at bibeholde farverne de rigtige steder. Neutral storvask og skyllemiddel er mit foretrukne.

  Lufttør hellere tøjet end at tørretumble da den kundstige tørring ofte skader stoffet trods der står det tåler tumbling.

  Vanish pletfjerner er også rigtig godt. Jeg bruger det i hver vask.

  Som en lille side note er det vigtigt at huske at flerfarvet tøj som indeholder lyse farver er gjort restistent for den mørkere farve. Dette betyder ikke at den er resistent for alle farver, så dette kan også have indflydelse.

  Håber du finder noget der virker 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.