Hvad bør man overveje inden man køber et kæledyr til sine børn?

PetProtection

De fleste mennesker elsker kæledyr, og i særdeleshed elsker børn dyr. Jeg vil tilmeld gå så langt som til at sige, at det er sundt for børn og få lov til at knytte sig til et eller flere kæledyr. Det kan også indgå som en del af en god og sund opdragelse, at børn selv lære at håndtere og passe kæledyrene.

Men inden man går ud og køber sig et kæledyr til sit barn, er det helt klart ting, som man bliver nødt til at overveje først. At have et dyr i hjemmet er nemlig noget, som kræver et meget stort ansvar, og det er ligeledes også nødvendigt, at man er villig til at afsætte en hel del tid til at passe kæledyret.

At have et kæledyr kræver tid

Selvom du køber et kæledyr til dine børn, så skal du forvente, at du alligevel også selv vil være nødsaget til at afsætte noget tid til at passe dyret. Hvis man eksempelvis anskaffer en hund, så vil det være nødvendigt, at der på daglig basis bliver gået ture med hunden. Udover at hunden hver eneste dag skal luftes, så er det desuden også naturligvis nødvendigt, at den bliver fodret. Dette er noget, som tager tid, og det er derfor vigtigt, at man forklare sine børn, at det at have et husdyr er noget, som kan være tidskrævende, og det skal de være indforståede med.

Pasning af dyr ved ferier og lignende

Fra tid til anden rejser langt de fleste mennesker på ferie, og derfor er det helt sikkert også klogt at gøre sig nogle overvejelser i forhold til pasning af dyret, imens man er på ferie. Inden man går ud og anskaffer sig et kæledyr bør du derfor meget grundigt få tænkt igennem, hvad du har tænkt dig at gøre, hvis familien eksempelvis tager 14 dage til udlandet, og du ikke lige har mulighed for at tage hunden med. I en sådan situation vil du være nødsaget til at finde en, som både kan lufte og fodre din hund i denne periode.

Valg af kæledyr til dit barn

En af de ting man som forældre kan overveje, når man skal ud for at købe et kæledyr til sit barn er, om det kunne være en fornuftig idé at få fat i et dyr, som ikke er så tidskrævende. Eksempelvis vil det være væsentligt mere tidskrævende at have en hund, end det ville være at have en kat. En kat skal kun have mad, mens en hund både skal luftes hver eneste dag og have mad.

En anden mulighed i forhold til køb af kæledyr kunne også være, at man valgte at anskaffe sig akvariefisk, gnavere eller fugle. Det er nemlig alt sammen kæledyr, som ikke i samme grad vil være så tidskrævende, og så vil det i øvrigt også være nemt for børnene at fodre kæledyrene.

Hvilke omkostninger er der forbundet med at have et kæledyr?

Når man har et kæledyr, så må det forventes, at det er noget, der vil komme til at koste dig nogle penge hver eneste måned. Dog er det naturligvis ikke alle dyr, som koster lige meget at have. Nogle dyr koster mere at have end andre og det som ofte er forskellen på, hvor meget man betaler for at have et husdyr er meget ofte, at der er nogle dyr, som spiser mere end andre. Omkostninger til at have et kæledyr er dog mere end bare foder. Udover mad til ens kæledyr skal man også medregne, at der skal betales penge til forskelligt udstyr som eksempelvis bur, legetøj samt andre former for tilbehør.

Dyreforsikring er desuden også noget, som man også bør gøre sig nogle overvejelser omkring, inden man vælger at anskaffe sig et kæledyr. Mange vælger at tegne en dyreforsikring, eftersom det ofte vil være med til at skabe en god økonomisk tryghed.

Alle ovenstående parametre er helt sikkert vigtige at få tænkt over, inden man køber et kæledyr til ens børn.

Artikel er skrevet i samarbejde med petty.dk

Foto:
http://www.petrecognition.com

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.