Har Du Iltmasken På?

Vi lever i en tid, hvor det ikke bare handler om at se godt ud, have seje venner, smukke børn, det fede innovative job, samt det fede samtalekøkken – Det hele handler om at vi skal være de perfekte husmødre og superbabes. Vi skal være yndefulde, slanke, sunde motionister samtidig med, at vi er fantastiske mødre, hustruer, har pletfrie hjem, er fri for appelsinhud og oveni det er overskudsagtige til, at være sociale og imødekommende overfor andre mennesker.

Efter jeg blev gift, sagde min mand til mig, “Nu ikke noget med at stryge sengetøjet og alle mine t’shirts.” Han gjorde lidt en joke ud af det, men mente groft, “overanstreng ikke dig selv derhjemme for min skyld.” Som med mange ting i hjemmet, tænker jeg ofte, “Jamen det tager jo bare lige to minutter at stryge det sengetøj – og det føles SÅ rart bagefter!” Men efter vores søn kom til verden, kan jeg nu se vigtigheden af, at vægte mine huslige gøremål, efter hvad der er mest nødvendigt. Hvis jeg skal være den overskudsmor/hustru jeg ønsker at være, samt have tid til at motionere, lave lækker mad, have gæster og samtidig lige passe mine studier, så kan jeg ikke være så pertentlig længere. Mit råd idag er, “kvinder pas nu på jerselv!”

Vi lever i en tid fuld af stressede, depressive mennesker. Dette kan der være mange årsager til, men en af dem, jeg tror især er årsagen til, at kvinder har det svært, er at de glemmer at vægte sig selv højest. Alt skal være så perfekt og fantastisk i forhold til bladene, fjernsynet, Internettet mv. Og selvom vi storsindet siger, “Alt det medieræs har ingen effekt på mig,” så tror jeg ikke på det. Vi ligger alle under for omverdenens pres omkring succes i hjemmet, succes på arbejdspladsen, succes blandt vennerne osv. Men hvordan skal vi bekæmpe dette pres, som fylder indeni os?

Kvinder, lær at prioritere jerselv først! Jeg blev fornyligt spurgt om jeg kunne skrive mine prioriteter ned i rækkefølgen af, hvad der var vigtigst først. Det første var min familie og hjemmet, så kom skolen, venner osv. og til aller sidst et sted nede på listen, stod jegselv. Og pludselig gik det op for mig, hvorfor jeg nogle gange føler mig så drænet og uoplagt – hvor tit gør jeg lige noget for mig selv? Jo, jeg motionere et par gange hver uge, men når jeg så kommer hjem fra mine løbeture, stresser jeg videre med madlavningen mm. Hvornår får jeg lige slappet af, læst den der bog, jeg lånte i sidste måned? Og hvornår får jeg lige tid til at sidde og gøre det JEG har lyst til uden, at overveje dets effekt på andre omkring mig?

Nu skal det selvfølgelig ikke lyde som om man skal være 100% selvisk, men jeg kender mange af jer, og idet kvinder har et medfødt “omsorgsgen,” har jeg ingen frygt for at blive opfattet sådan.

Jeg kom bare sådan til at tænke på instrukserne man får, når man skal ud at flyve. Stewardesserne forklarer udtrykkeligt hvordan man skal tage sin iltmaske på, hvis flyet styrter ned. Og det interessante her er, at man ikke må hjælpe andre med deres iltmasker, før man har fået sin egen på. Vi kan nemlig ikke hjælpe andre, før vi selv har fået ilt. Sådan er det også med alt andet her i livet. Vi kan ikke være noget for vores venner og familier, hvis vi ikke elsker os selv og tager vare på osselv først.

Giv jerselv en aften om ugen, hvor det er jeres tid til at forkæle jerselv, eller find en løsning som virker for jer. Føl ikke at I skal være alt for alle. Føl at I først og fremmest skal være noget for jerselv – forkæl jerselv lidt, og så vil energien til andre mennesker komme helt naturligt.

Glem jeres hjem og familier et øjeblik. Er det så vigtigt at underbukserne er patentligt lagt sammen, eller kan du nøjes med at folde dem helt enkelt? Er det så nødvendigt at alt skal være så perfekt hele tiden? Er det ikke bedre at du lader vasketøjet hænge en ekstra dag, for så at bruge aftenen på at lege med dine børn eller hygge dig med din mand?

Tænk over hvad det egentlig er du bruger din energi og tid på. Minutterne på denne dag, kommer aldrig igen – Hvad er det egentlig du bruger dem på? Er de bekymringer du har, det værd? Er du det værd?

Find ud af hvilke ting er vigtige for dig, og hvad det er du vil bruge din tid på, og slæk så på nogle af de ting, som medierne og veninderne siger, vil gøre dit liv mere fuldkomment. Slap af, nyd livet og forkæl digselv. Gør du det, forkæler du også automatisk dine familie og venner, ved at give dem en kvinde med mere overskud.

3 Comments

  • Fornuftige ord! Det tror jeg alle kvinder kan lære noget af… Og i øvrigt en rigtig god brugbar hjemmeside, I har fået relanceret her 🙂

  • Bedre kan det vist ikke siges!! Men man skal minde sig selv på det gentagne gange – til sidst lærer man det vel! Så tak 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.