Fiskens dag!

Hvide Sande afholdte søndag d.16 oktober “Fiskens dag” arrangeret af visistvest.dk og Fiskebranchen.

Kunne snart ikke komme på bedre omgivelser til en dag i fiskens tegn. Den lille havneby i vest var den perfekte og autentiske ramme til at hylde fisken og dens mange glæder. Man kunne hele dagen besøge fiske-auktionshallen på havnen, hvor man kunne flå fisk og se krabbevædeløb. Fiskekutterne holdt åbent hus og her kunne man møde en ægte vejrbidt skipper og hans besætning, hvilket desværre vist snart er en uddød race. Mere autentisk fåes det vist ikke. Der var mulighed for havnerundfart og et besøg i Fiskeriets hus. Hvide Sande bugner af røgerier og fiskebutikker, så der var rig mulighed for at forsyne sig med varme fiskefrikadeller og fiskefileter og hjemmelavet remoulade. Den ægte vare indtaget i ægte omgivelser – mere udsøgt bliver det vist ikke.

Brdr. Price underholdte med åbent tv-køkken i ægte fiskehabbit (blå Kansas skjorte med rød snøre). De lavede gastronomi i fiskehøjde, og i et tempo, hvor alle kunne følge med. Deres glæde over fisk og dens egenskaber var ikke til at skjule. En klar opfordring til at spise mere fisk. De lavede fiskesuppe og fiskelasagne – selvfølgelig rigeligt med ost og rigtig fløde. Det var sjovt og underholdende, og de fangede det noget ældre publikum. Tror ikke at vestjyllands-ungdom endnu har opdaget begejstringen ved fisk. Det er jo nok fordi at fisk har indgået som en helt naturlig ting i deres opvækst, eller også er de blevet kvalt i fisksuppe som lille.

Fiskens dag bliver altid afholdt i efterårsferien og er et kæmpe hit for store og små! Værd at køre langt efter.

 

Tjek de kommende arrangementer på fiskensdag.dk. Her kan man indtaste postnummeret, og se hvad der sker af sjove “fiske-oplevelser” i dit nærområde.

 

Fiskens dag blev også afholdt på Københavns Rådhusplads d.10 september.

 

Adam Price

Fiskens dag!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.