Er Dysons V11, den mest kraftfulde, ledningsfri støvsuger nogensinde?

Dysons ledningsfrie støvsugere er ikke et uudforsket område i vores familie. Vi har efterhånden afprøvet en del, hvilket ikke er uden grund, når man har en husmorblog. Udover Dysons støvsugere har vi også prøvet en masse andre støvsugere og lad mig bare sige det som det er, vi har endnu ikke mødt nogen, der gør det bedre end Dysons. Uanset om det handler om design, sugeevne eller overordnet brug, plejer Dysons støvsugere at gøre det bedst.

Umiddelbart efter vi havde testet Dysons V10 støvsuger, hørte vi rygter om den kommende V11. Vi var meget begejstrede for V10, men da muligheden kom for at teste V11, kunne vi alligevel ikke sige nej.

Vores hjem består af 3 børn, 1 mellemstor hund og 2 voksne. Arealet vi jævnligt støvsuger er ca. 175 m2 fordelt på to etager.

DESIGN

Dysons V11 ligner utrolig meget deres andre ledningsfri støvsugere. Umiddelbart er der ikke meget der har ændret sig, og dog.

Den største forandring ved den nye V11 er dens super fine LCD skærm. Her kan man udover støvsugerens ydeevne, se hvilken sugefunktion man har valgt, (Auto, Eco eller Boost) og holde øje med den resterende driftstid før batteriet løber tør for strøm. Derudover popper påmindelser op, når filteret skal vedligeholdes eller hvis noget er blokeret i maskinen.

Støvsugeren vejer ikke ret meget – ca. 3 kilo, hvilket gør den enormt brugervenlig for både børn og voksne, samt folk der ikke kan løfte tunge genstande. De 3 kilo gør det nemt at støvsuge lofter, gardiner, trapper og ikke mindst bilen. Det at man ikke skal slås med lange ledninger, gør det pludselig væsenligt sjovere når svært tilgængelige områder skal have en tur.

Som med Dysons andre støvsugere, er V11 også posefri – og igen er det super nemt både at tømme og rengøre beholderen med støv i. I det daglige skal beholderen bare tømmes, men af og til skal filtret også lige vaskes, hvilket ikke er ret svært. Dyson har lavet en guide til dette, som kan ses her. Det fede er dog at LCD skærmen fortæller dig selv hvornår det er tid til hvad, så du behøver ikke være i tvivl.

YNDLINGS FUNKTIONER

Dysons V11 er som alt andet i det moderne hjem blevet et intelligent Device.

Støvsugeren indeholder et såkaldt Dynamic Load Sensor (DLS)-system, som registrerer børstemodstanden 360 gange i sekundet, når støvsugeren er i brug. Dette resulterer i, at V11 selv skifter motorhastigheden mellem tæpper og hårde gulve. På den måde skal man ikke selv justere op og ned for hastigheden, eller i grove træk skifte hoveder mellem gulvtæppe og hårdt gulv.

Denne specifikke funktion er en af mine yndlings funktioner ved den nye V11, da den optimerer rengøringen af både de hårde overflader, men i høj grad også de bløde. Støvsugeren klarer sig super godt på gulvtæpper, både dem med kort og lang luv. Vi har sågar et fåreskinstæppe som er meget langhåret og selv dette klarer den til UG.

En anden yndlingsfunktion er klart LCD display’et i toppen. Det at man selv kan justere sugeevnen, når behovet opstår, og hele tiden kan følge med i hvor meget batteri der er tilbage, er en luksus, man kommer til at savne hvis man først har oplevet den.

 

MUNDSTYKKER

Støvsugeren kommer med forskellige mundstykker, som hver har deres eget speciale. Dog var det ikke meget vi skiftede mundstykker i hverdagen, grundet High Torque mundstykkets meget store alsidighed sammenkoblet med støvsugerens evne til selv at regulere sugeevnen ift. underlaget.

Som svar på om V11 er Dysons mest kraftfulde ledningsfrie støvsuger nogensinde, kan man kun sige Ja! Og dette mærkes i høj grad under støvsugningen. Maskinen kommer i den grad til bunds, selv i de gulvtæpper, hvor gamle hundehår næsten er groet fast. High Torque hovedet var det vi brugte mest og det er perfekt til hverdagsbrug.

Af andre mundstykker er der også soft roller-mundstykket, som er særligt god til de hårde gulve. Det mini motoriserede mundstykke er et børstemundstykke, som er super godt til hår og tæt snavs på snævre områder. Så er der det klassiske lange mundstykke som er rigtig godt i bilen, sofaen eller andre hjørner og sprækker, der er svære at nå. I familie med dette mundstykke er det aflange hoved med børster, som er virkelig godt til sarte overflader, når der skal støves af i vindueskarme, omkring fjernsynet eller i bogreolen. Sidst men ikke mindst er der to slags tilbehør i et mundstykke. Dette har stive nylonbørster, som er perfekt til at rengøre yderst genstridig snavs.

BATTERIET

Batteriets ydeevne følger naturligvis det niveau støvsugeren arbejder på.

Her kan man støvsuge på 3 niveauer: Auto, Eco og Boost. Af de tre er boost det niveau der sluger mest batteri og eco sluger mindst. Dog har jeg ikke manuelt brugt disse funktioner ret meget, da jeg selv har ladet støvsugeren finde ud af hvad der var bedst, ift. Det underlag den opererede på.

MINUS

Jeg er simpelthen så begejstret for denne maskine, at jeg udover en ting, ikke har kunne kommet i tanker om nogen minusser.

Det er dog samme ting, som også var et minus ed V10’eren og det er, at man skal holde tændknappen inde hele tiden, al den tid man støvsuger. Her bliver man altså lidt øm i fingeren, når huset er tilpas stort og jeg håber, at hvis disse støvsugere skal erstatte de gamle, ledningsstøvsugere, at Dyson så lige får placeret en tænd/sluk funktion oppe i det fine LCD display.

Men udover det minus er støvsugeren et pragteksemplar af sin slags. Jeg har ikke en gang haft den store ledningsstøvsuger fremme, mens jeg har testet V11. Og jeg må sige at når støvsugerne er så kraftige og gode som denne er, så behøver man faktisk ikke længere eje de andre store med ledning.

Med en pris på 4990 kr. Er V11 bestemt en dyr sag, men taget i betragtning af at den kan rengøre hele dit hus uge efter uge, i årevis og at den samtidig gør det betydeligt nemmere og mere overskueligt, opvejer de ting, den dyre pris mange gange. Dette er en støvsuger der vitterligt ikke bare gør støvsugning nemmere, men også sjovere og mere behagelig.

DYSON V11 SPECIFIKATIONER

Indstillinger
Vælg én af 3 kraftindstillinger for at justere rengøringen til den type overflade og rengøring, du står overfor. Takket være det kraftfulde direct-drive rengøringshoved er det lettere at fjerne hårdført snavs fra tæpper.

Kraftfuld sugning
Ved at tilpasse motoren, beholderen og cyklonerne til hinanden kan luften trækkes ind i en lige linje, hvilket giver 20% mere kraft end en Dyson V8 støvsuger.

Torque-mundstykke: Lige nu er det mest kraftfulde Dyson støvsugermundstykke Torque-mundstykket, som bruger stive nylonbørster til at fjerne stædig smuds fra dine tæpper, samt bløde, anti-statiske kulfiberfilamenter til at fjerne støv fra hårde gulve og revner.

14 cykloner
Takket være 14 cykloner, som skaber mere end 79.000 G, indfanger støvsugeren 99,97 % af alle mikroskopiske partikler som pollen og bakterier.

Kraftfuldt batteri
Det 7-cellede nikkel-kobolt-aluminiumsbatteri har rigeligt med kraft til, at du kan rengøre hele dit hjem. Batteriet sikrer dig nemlig op til 60 minutters uafbrudt støvsugning. Den vægmonterede opladningsdock hjælper dig med at opbevare støvsugeren. En fuld opladning tager ca. 4.5 timer.

LCD-skærm
En praktisk LCD-skærm på enheden giver dig besked om den aktuelle ydelse, der overvåges i realtid – 8.000 gange i sekundet.

Hygiejnisk tømning
Den såkaldte ”point-and-shoot” mekanisme sender med et enkelt tryk ubesværet støv og skidt ned i din skraldespand, uden at du skal i kontakt med det. Dermed er tømningen meget hygiejnisk.

Støjsvag
Designet absorberer vibrationer og reducerer støjen, så støvsugningen aldrig bliver et forstyrrende element i dit hjem.

Inkluderet i pakken:
– Torque drive-mundstykke
– Direct drive-mundstykke
– Kombinationstilbehør
– Mundstykke til sprækker
– Motoriseret minitilbehør
– Blød ministøvekost
– Docking-station
– Oplader
– Wand opladnings Clip
– Soft Roller-mundstykke
– Børste til stædigt smuds

Kilde: Elgiganten.dk

FOTOS:

Husmoderen.dk

Dyson.dk

 

More from Ann-Alicia Thunbo Ilskov

Hovedrengøring!

Så er det ved at være tid til hovedrengøring. Januar er alligevel...
Read More

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *