Drop solcremen i vinterhalvåret!

I Danmark elsker vi solen! Vi glæder os over det, hver dag prognoserne er gode og der bliver lovet godt vejr. Men indenfor de sidste tyve år, er danskerne begyndt at bekymre sig meget om de farlige solstråler. Pludselig hører man advarende røster fra højre og venstre om, at det er super farligt at opholde sig i solen. Nogle mennesker smøre sig endda ind i solcreme hele året rundt.

IMG_0332

Men jeg gode nyheder – det er slet ikke nødvendigt, med en helårskur! Faktum er, at solcreme kan være hårdt for huden og jo højere en faktor man bruger, jo værre er det. Derfor skal solcreme bruges med omhu. Brug det på de dage hvor solen skinner og du ved, du skal opholde dig udenfor længere tid af gangen. Brug det ikke i vintermånederne, med mindre du skal på skiferie.

IMG_0380

Vidste du iøvrigt, at vi ikke behøver smøre vores børn ind, mere end to gange dagligt. Undlad at smøre dem ind om morgenen inden de kommer i daginstitution og så lad dem blive smurt ind om formiddagen, inden de skal ud og lege.

IMG_0305

Desuden er det kun nødvendigt med faktor 15 i Danmark til de voksne, da solen ikke er så kraftig her, som sydpå. Til gengæld er det vigtigt, at huske de højere faktorer hvis du så skal sydpå. Det vigtigste er nemlig, at man undgår at blive forbrændt. Tommelfingerreglen om at man skal bruge en håndfuld pr. person gælder stadig. Her er det vigtigt at huske, at det skal være en hel håndfuld. Det gælder ikke hvis man bare bruger en højere faktor og så smører mindre på. Brug faktor 15-20 i Danmark og så smør det på om morgenen og om eftermiddagen, hvis det er nødvendigt.

IMG_0395

I sidste uge var jeg inviteret med til et PR event, Derma holdt på Islandsbrygge med Derma og Astma Allergi Danmark. Det var super hyggeligt og meget informativt omkring hvad solens stråler gør ved os, samt om at vi ikke skal bruge helt så meget solcreme som vi tror, men alligevel må vi heller ikke glemme cremen på de varme dage.

Dagens oplægsholdere var:

  • Ewa Daniél; Toksikolog ved Astma-Allergi Danmark
  • Karoline Lawætz, Videnskabsjournalist og forfatter til bogen; Sund Hud til Børn, udkommer maj/juni 2014 på Politikens Forlag. (Baby-oplæg)
  • Connie Mørch; Udviklingschef ved DermaPharm
  • Mette Bohnstedt; Marketings manager ved Derma

S-SolOlieSpray_SPF30-B-200

Derma har lige lanceret nogle nye lækre produkter. Den ene, som jeg allerede nu, kan sige bliver en af mine sommerfavoritter er Dermas sololie SPF 30 og den anden er Dermas nye ansigts solcreme i SPF 15 og SPF 30. Dermas sidste nye produkt Derma aftersun gel, som er 99% aloe vera blev også præsenteret.

S-AnsigtssolcremeSPF30-B-50

Sololien, var super lækker og nem at smøre på. Mange solcremer fedter en del og kan være irriterende at smøre på. Sololien må hele familien bruge og den pletter ikke på tøjet, som mange af cremerne gør. Husk dog at solcreme/olie altid skal sidde på i 10 min. inden du går ud i solen, før det begynder at virke. Et af de andre råd vi fik med, var at solfaktor i almindelige dagcremer, som vi bruger året rundt, ikke er en god ide, da solfaktor, som sagt er et kraftigt element. Det er ikke nødvendigt i dagcremen resten af året – brug den i din solcreme, når solen skinner. Den nye ansigtsolcreme, var også virkelig lækker og den var let, som en dagcreme at smøre ud! Fedt med gode Astma-Allergi Danmark og Svanemærkede produkter – Dem kan man bruge med god samvittighed!

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.