Dettols sæbedispenser forhindrer bakteriespredning

Igennem de sidste mange uger har min familie og jeg testet Dettols automatiske no-touch sæbedispenser. Vi placerede denne i køkkenet, hvor børn og voksne ofte får vasket hænder og så kunne hverdagstesten ellers begynde.

DSC_0402

Jeg havde set reklamen for dispenseren tidligere, og havde ikke tænkt meget over dens funktion om at dosere sæben automatisk i hånden, andet end at det nok brugte en masse batterier. Jeg fik dispenseren og de tilhørende sæber ind af døren og straks gik vi i gang og jeg må indrømme, at jeg blev hurtigt omvendt.

Først og fremmest var det lækkert med en dispenser, der selv doserer til børnene. De kan have en tendens til at fedte med sæben og bruger af og til for lidt eller for meget sæbe. Med Dettols sæbedispenser, skal man ikke tænke to gange, ungerne sætter bare hænderne under dispenseren og så doserer den selv og derved undgås overdosering. En anden smart detalje ved dette er, at det er med til at forhindre bakteriespredning.

DSC_0394

Bruger man dispenseren på toilettet eller andre steder, hvor hænderne er fyldt med bakterier, så er det smart, at ens hænder aldrig kommer i kontakt med dispenseren. Egentlig burde mange offentlige toiletter bruge disse dispensere, da deres ofte er fyldt med bakterier og andre ulækre og uønskede sager. Det at den forhindrer spredningen, er med til at mindske sygdomme i hjemmet og det er noget vi takker ja til!

En treidje fordel ved den automatiske dosering var, at jeg var fri for at rengøre dispenseren. På badeværelset har vi en meget dyr og fin (manuel) dispenser og denne gør jeg rent hver uge. Det er et møjsommeligt arbejde. Låget skrues af og jeg prøver at komme ind i alle hjørner og kanter, hvor skidt og snavs har samlet sig. Dettol har lavet en dispenser, som har rene og lige overflader. Der er ikke dumme små huller eller snoninger, som inviterer skidt ind. Den er nem lige at tørre over og siden hænderne sjældent røre ved den, er rengøringen heller ikke så presserende, som ved andre dispensere.

DSC_0397

Ulemperne ved Dettols sæbedispenser, er dog, at man skal købe Dettols egen sæbe til dispenseren. De dufter fantastisk og alt er fint, hvis man vil investere i sæberne. Men er man allergiker eller kan man ikke lide duftene, så er man altså på den. Derudover skal man også lige vænne sig til at have den stående. Den første dag kom jeg flere gange til at køre hånden ind under dispenseren, eller ville lige flytte på den mens jeg tørrede bordet af, og så doserede den ud på bordet eller på mit håndled. Man skal lige lære at huske, at den er der og den er “bevæbnet” med sæbe, som den bare gerne vil af med. Derfor skal den flyttes ved, at man tager fat i den, oppefra eller bagfra.

Generelt er vi blevet rigtig glade for dispenseren og vil klart anbefale den til andre familier. Den sikre renere hænder hos alle i huset og så bidrager den til en renere og nemmere hverdag og det er jo noget jeg som bekendt holder meget af!

DSC_0393

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.