Chokolade Scones

Hurtigt, nemt og lækkert! Perfekt alternativ til klassens kage, picnicsnack eller til fødselsdagsbordet.

Serveres med smør, marmelade eller lemon curd.

Nydes med the, saftevand eller kaffe!

 

Scones – British Quick Bread!

15 stk.

Ingredienser:

300 g mel

2 tsk bagepulver

1/2 tsk salt

120 g smør

100 g hakket mørk chokolade

2 dl kærnemælk (eller mælk)

1 æg – til pensling, så kan undlades!

 

Fremgangsmåde:

Sigt mel og bagepulver ned i en skål. Tilsæt salt. Skær det bløde smør i små stykker og smuldre det i dejen. Ælt det evt. ind i melet med fingrene. Tilsæt kærnemælk/mælk og pisk med en elpisker eller ælt grundigt. Er dejen for klistret, så tilsæt mere mel. Skal dog være lidt klistret!

Rul dejen ud til en tyk pølse. Skær den i 15 stykker, og læg stykkerne på bagepapir.

Kan også rulles ud på bordet med 3 cm. tykkelse og stikkes ud med et glas.

Pensel med ægget og bag i ovnen.

Bages 15-20 minutter i forvamet ovn ved 200 grader.

 


Written By
More from Julie Skals

Persillesauce

Til ca.4 personer. Ingredienser: 20 g smør 2 spsk mel 4 dl...
Read More

2 Comments

  • Nu er min dobbelte portion scones sat i ovnen, og glæder mig meget til at smage det endelige resultat.
    Jeg undrer mig dog en smule over, hvor i opskriften chokoladen skal tilsættes. Synes bestemt ikke min portion blev for klistrer, nærmere det omvendte og da jeg så stod tilbage med hakket chokolade og kun en let fedtet dej, var det en anelse svært at få det indarbejdet. Prøvede med lidt ekstra kærnemælk, men uden noget godt resultat. Så måtte nøjes med knapt en halv portion chokolade,

  • Chokoladen skal vendes i dejen tilsidst. Mel-mængden rediger jeg lige, da jeg har fået skrevet for meget på! Der skal bruges 300 g mel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *