Brændte Pander og Gryder

Endnu et godt råd fra Dorthe Mortensen:

Har man en gryde eller bradepande, der virkelig er snavset og brændt på, så hæld koldt vand i, og drys så bagepulver jævnt over hele ‘fladen’.. Lad stå natten over og det er lige til at vaske af! Vel at mærke, UDEN at skulle skrubbe og skure. Især for folk med ringe armkræfter, som jeg selv……….. 🙂

More from Ann-Alicia Thunbo Ilskov

Jordslået Klapvogn

Hejsa.. Jeg har nu desværre fået en jordslået klapvogn.. Det er i...
Read More

6 Comments

 • Har man brændt noget på i gryder eller pander, kom vaskepulver i sammen med vand, lad det koge op, køl ned med blandingen i gryden til næste dag, hvis det er rigtig slemt kan behandlingen gentages. Venlig hilsen
  Inge Marie Johnsen

 • Hejsa,
  fantastisk side med svar på mange af livets små og store spørgsmål af praktisk karakter.
  Nu er det så min tur til at have et.
  Støbejerns pander / gryder må ikke udsættes for opvaskemiddel. Kan man bruge bagepulver til grillpanden, hvis den trænger til en god omgang rengøring ?

 • Jeg har en Philips airfryer, og selvom jeg gør et ihærdigt forsøg på at holde den ren, så får den en fedtet belægning på alt indvendigt. Det er som olien bliver kogt til lim. Det kan skrabes af med en negl, men det klistrer som jeg ved ikke hvad, og så er det næsten umuligt at opløse med alm rengøringsmidler herunder også industrirengøringsmidlet Nautilus der eller plejer at kunne opløse selv det mest genstridige køkkenfedt har seriøse problemer.

  Jeg har overvejet at smøre det ind i brun sæbe og komme film over, men da det er slip-let er jeg bekymret for om det kan tage skade. Nogen der ved noget der kan hjælpe?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *