Biprodukt til skønhed

Af Lise Grosman, beautyblog.dk

Egentlig er det lidt groft, for de har knoklet som gale for at samle deres søde stof. Ydermere gøre vi det stadig sværere for dem at finde blomster ved at rydde naturen, bruge pesticider og i stigende grad dyrke korn over det hele. Og når de så har samlet til lager, så snupper vi deres honning. Og de andre gode bi-sager…. voks, royal gelly, propolis! Det gjorde vores foregængere og deres forgængere også. Honning er  hot! Desværre for bierne men godt for os. Og måske kan det lære os at passe på dem, bierne, uden dem er vi også dødsens, for vi kan jo ikke rende rundt og bestøve det hele.

The-Body-Shop-Honeymania21

Hele Honeymania™ serien med honning fra en etiopiske regnskov. Community Fair Trade forstås. Også for bierne forstår jeg, for The Body Shop fortæller, at brummerne ikke vil savne den høstede honning, for en stærk bikoloni kan producere tre gange så meget som de selv har brug for. De små honningpugere! Spøg til side, jeg har stor respekt for det arbejde, The Body Shop gør for at bevare økosystemer og forbedre livsvilkår for lokale kloden over. Honeymania™ har priser fra 30 kr. til 175 kr.

BeautyBlog-Biprodukt-1024x820

Flere biprodukter:  Yves Rocher Organic Cosmetics, certificeret økologisk, med akaciehonning fra Haute-Pyrénées-området i Frankrig, her Nourishing Body Lotion (59 kr./200 ml) * Går du ikke ind for køkkenkosmetik og henter masken i honningkrukken, så er Korres Thyme Honey Moisturizing Mask med græsk timianhonning et lækkert hudspiseligt alternativ (110 kr./13 g) * Læbekult og en af mine favoritter: Nuxe Rêve de Miel Lip Balm  med akaciehonning, plantesmør- og olier (125 kr./15 ml) – Endnu mere læbekult: Burt’s Bees Beeswax Lip Balm som foruden den klassiske lille dåse (40 kr./8,5 g) også findes i et utal af stifter med acai, granatæble, rose osv. Læs evt. den fine historie her. Og lidt uden for honning-historien: Rodial Bee Venom Moisturizer med noget så usædvanligt som bigift, der hævdes at øge blodcirkulationen i huden (1.755 kr./50 ml)

FAQ  Honning består af 80 procent sukker, som er et vigtigt bidrag til fugttalenterne, fordi det holder på vand – også det, honningen selv tilfører. Og så har bierne haft snabelen nede i selve livskraften i blomsterne. Honning er anti-alt….bakterier, svampe, inflammation. Indeholder især B-vitaminer samt flere mineraler, som på hudniveau har betydning for mange celleprocesser. Og så er honning top-loaded med antioxidanter, der som bekendt beskytter mod meget skidt, der kan true hudens sunde funktion. Se at få huden i noget honning!

Fotos
PR, modelfoto Yves Rocher, fotomontage Jørgen Frandsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.